Σε συνέδριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο Σρέντερ

Συνέδριο αποκωδικοποίησης της πολιτικής που ακολουθεί η Γερμανία για την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί στο ξενοδοχείο Intercontinental. Στο συνέδριο θα παρευρεθεί ο τέως Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αλλά και οι Πολ Τόμσεν και Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόκειται για το 17ο συνέδριο του περιοδικού Economist

με τίτλο «Αδέσμευτη Ευρώπη». Έναν τίτλο που αν κρίνουμε από τις γερμανικές πολιτικές επιδιώξεις περισσότερο είναι επιδίωξη παρά πραγματικότητα.

Στα ενδιαφέροντα του εν λόγω συνεδρίου είναι πως ο κ. Σρέντερ θα αναφερθεί στην Ευρώπη του 2020 και στο πως θα επιτευχθεί η πορεία ανάκαμψης, γεγονός που δημιουργεί κινητικότητα από την ελληνική πλευρά. Κι αυτό διότι εσχάτως ο κ. Σρέντερ φαίνεται να είναι υπέρμαχος της συζήτησης μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών του SPD και του Χριστιανοδημοκρατικού κυβερνώντος CDU καθώς διαφαίνεται πως το φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα που παραδοσιακά συγκυβερνά με το κόμμα της κας. Μέρκελ δεν θα έχει εκπροσώπηση στη Βουλή.

Από τα επίσης σημαντικά σημεία είναι η κοινή εμφάνιση των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Πολ Τόμσεν σε ένα πάνελ για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας ενώ συζήτηση θα γίνει και για την Κύπρο, τις αποκρατικοποιήσεις και τις τράπεζες. Όμως και ο τοπάρχης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ θα κάνει παρέμβαση την Τρίτη 16 Απριλίου σε κοινό πάνελ με τους υπουργούς κ.κ. Μουσουρούλη και Μηταράκη ενώ στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και οι κ.κ. Κ. Φρουζής 9πρόεδρος του ΣΦΕ), Νάσος Ζαρκαλής (CEO WIND), Jerome Loubere (CEO Ομίλου Μαρινόπουλου) και ο Κ. Αντωνόπουλος της Intralot.

Keywords
Τυχαία Θέματα