Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο κι όχι λιτότητα

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να επιτύχει τη σταθερότητα για να μπορέσει και ο κόσμος να ανασάνει και να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα. Και πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη προς αυτή τη χώρα», τόνισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υποψήφιος για την γερμανική καγκελαρία με το κόμμα

του SPD, Πέερ Στάινμπρουκ, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση δεν έχει μόνο οικονομική πτυχή, έχει και μια κοινωνική πτυχή και αφορά το πώς ακριβώς θα κρατηθεί η συνοχή της κοινωνίας, μετά την κρίση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παρουσιάζει μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη, δηλώνοντας πως «η συντηρητική Ευρώπη ήταν για μας ο μόνιμος συνομιλητής μας, τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Δεν υπάρχει όμως και καλύτερο ιστορικό πλαίσιο από το ευρωπαϊκό. Μέσα στην Ευρώπη θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για αυτό επιμέναμε στη στρατηγική αυτή, που είναι η μόνη που υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα