Σταυρίδης: «Ομάδα κρούσης για την εξέλιξη των επενδύσεων από την Κίνα ετοιμάζει ο Σαμαράς»

Για το ζήτημα των επενδύσεων μίλησε ο πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης τονίζοντας πως «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα». Παράλληλα, τόνισε πως «αυτή η πτώση που βιώσαμε 6 χρόνια σταθεροποιείται».

Ακόμα, ανέφερε πως ο Σαμαράς ετοιμάζει «ομάδα κρούσης» που θα παρακολουθεί την πορεία των επενδύσεων από την Κίνα, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο

κ. Σταυρίδης αναφέρθηκε έντονα στο ενδιαφέρον των κινέζων επενδυτών, σημειώνοντας πως «οι Κινέζοι θέλουν να ενισχυθεί ο ρόλος της Cosco στο λιμάνι Πειραιά» και τόνισε πως «ενδιαφέρονται για όποια υποδομή μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα τους στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Σταυρίδης, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελ. Βενιζέλος και περιφερειακά αεροδρόμια», ωστόσο «φοβούνται την ελληνική γραφειοκρατία».

Ο ίδιος διεμήνυσε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για «απόβαση» των Κινέζων, τονίζοντας ότι το κράτος έχει να παίξει ελεγκτικό ρόλο. Τέλος, σημείωσε πως δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής των αμοιβών στις κινεζικές επενδύσεις.

Σε λίγο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα