Τάσεις… φυγής από Βενιζέλο!

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ

Καράβι που βουλιάζει, με τον καπετάνιο να έχει… πηδήξει από τους πρώτους, θυμίζει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και όσοι μιλούν για μελλοντικό –κοντινό– αφανισμό δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, κάτι που άλλωστε γνωρίζουν πλέον και τα… μπετά στην Ιπποκράτους. Η κατάσταση είναι δραματική, ο καθένας λέει ό,τι θέλει, είτε ανήκουν στο στρατόπεδο του Βενιζέλου, είτε

ανήκουν στο… στρατόπεδο μελλοντικών ηγετών του Κινήματος.
Δεν είναι τυχαίο πως, ήδη, έχει δοθεί εντολή στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να βρουν τους… υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η χώρα μας απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει τη… δόση της. Το όλο σκηνικό περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός πως το Κίνημα δεν πείθει την κοινωνία, η ανασύσταση παρουσιάζει «καρκινώματα», ενώ η φυγή στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακοπεί, όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει! Μέσα σε όλα αυτά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει τάσεις… φυγής, καθώς δεν διαψεύδεται πως, εφόσον ξεπεράσει τα όριά του, θα φύγει από το κόμμα!
Συγκεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ «καρκινοβατούν» σε πολλά επίπεδα. Ακόμα και τα πιο απλά, όπως η μη πληρωμή της ΕΥΔΑΠ, στιγματίζουν ένα κόμμα που μέχρι πρόσφατα μεσουρανούσε στην πολιτική σκηνή. Ποιος, άλλωστε, λησμονεί τη «μεγάλη» νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009… Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι «διαλυμένο», χωρίς φωνή, εγκλωβισμένο σε μια κυβέρνηση που στο παρελθόν αποτελούσε ορκισμένο εχθρό. Ο κόσμος που παραδοσιακά το στήριζε αδιαφορεί, ενώ ένα μεγάλο μέρος του έχει επιλέξει άλλους κομματικούς σχηματισμούς, σε μια προσπάθεια πίεσης και για τα λάθη που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Απειλείται η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τις τυμπανοκρουσίες για την εκλογή του στην ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζε τόσο εκείνος όσο και τα στελέχη που τον ακολουθούν ότι έπαιρνε στις πλάτες του ένα βαρύ φορτίο, δεν έχει καταφέρει –έως σήμερα– να βάλει το κόμμα σε μια ανοδική τροχιά, αφού από την ημέρα που τοποθετήθηκε στον έκτο όροφο της Ιπποκράτους οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν σε μονοψήφιο ποσοστό και, μάλιστα, στο όριο του συναγερμού! Το… δράμα είναι μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή –η οποία παραμένει στο απυρόβλητο– έχει καταφέρει να «απειλεί» ακόμα και την ίδια την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που βεβαίως όλοι το γνωρίζουν, μα κανείς δεν… αντιστέκεται!
Η εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή είναι προϊόν… γέλωτα, αφού εάν εξαιρέσει κάποιος τη δεύτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, όλα κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς, που δεν έχουν καμία σχέση ακόμα και με την αντίστοιχη περίοδο επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός δεχόταν εσωκομματικά πυρά! Όσον αφορά στους βουλευτές, είναι χωρισμένοι σε διαφορετικά στρατόπεδα, μιλούν ανεξέλεγκτα, κάνοντας ζημιά όχι μόνο στο κόμμα, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν (!), όπως λένε!

Στα όριά του…
Είναι σε όλους ξεκάθαρο πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει φτάσει στα όριά του. Αυτό το ξέρουν

Keywords
Τυχαία Θέματα