Τελείωσε πριν καν αρχίσει η ταινία «Django» στην Κίνα

Κι ενώ όλοι στην Κίνα, περίμεναν την πρεμιέρα της πολυδιαφημισμένης και βραβευμένης ταινίας του Κουεντίν Ταραντίνο «Django: Ο Τιμωρός», αυτή ξαφνικά ματαιώθηκε λόγω «τεχνικών λόγων». Η είδηση, έγινε γνωστή από ανακοινώσεις σε τοπικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Κίνα είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για το Χόλυγουντ και οι κινέζοι κινηματογραφόφιλοι, ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα, καθώς είχαν πληροφορηθεί πως οι λογοκριτές της κυβέρνησης θα «έκοβαν» λίγα μόνο σημεία από την ταινία, παρά τις πολλές σκηνές βίας που αυτή παρουσιάζει.Η

κινεζική κυβέρνηση, λογοκρίνει όλες τις ταινίες πριν από την προβολή τους. Σκηνές που περιέχουν γυμνό, πολιτικά, ευαίσθητα θέματα, καθώς και ακραία βία «κόβονται» προτού η προβολή της ταινίας να εγκριθεί από τις κινεζικές αρχές.

Μπλόγκερ έγραψαν στο διαδίκτυο, πως η ταινία είχε αρχίσει ήδη να προβάλλεται όταν ξαφνικά η προβολή σταμάτησε και οι θεατές αναγκάστηκαν να φύγουν. «Αφού παρακολουθήσαμε το φιλμ για περίπου ένα λεπτό, αυτό σταμάτησε. Μετά εμφανίσθηκαν μέλη του προσωπικού του κινηματογράφου και είπαν πως η SARFT (η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία είναι αρμόδια για τη λογοκρισία των ταινιών) τηλεφώνησε και είπε ότι η προβολή πρέπει να καθυστερήσει…», έγραψε ένας κινέζος σινεφίλ.

Τα μέσα ενημέρωσης και στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Κίνας, δήλωσαν πως η ματαίωση της προβολής μπορεί να οφείλεται σε μερικές γυμνές σκηνές που μπορεί να μην «κόπηκαν» αρχικά από τη ταινία.

Keywords
Τυχαία Θέματα