Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος στον Γιλμάζ

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδος Πάνος Παναγιωτόπουλος και της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ, είχαν συνάντηση στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μίλησε για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι «αποτελούν ενέργειες που δεν βοηθούν

την προαγωγή των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ακόμα, έθεσε στο τραπέζι και το Κυπριακό, στο οποίο φυσικά θα μπορούσε να βρεθεί λύση αν η Τουρκία αποφάσιζε να αποστρατιωτικοποιήσει το νησί, στο οποίο διατηρεί στρατεύματα ήδη από το 1974. «Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και να λέμε πού διαφωνούμε αλλά και τα σημεία, στα οποία συμφωνούμε, γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, μεταξύ των δύο υπουργείων, ώστε να μπορούμε να συζητάμε απευθείας, να λύνουμε τις παρεξηγήσεις εκεί που υπάρχουν και αναφύονται, να κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα και να μην αφήνουμε χώρο σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τους δύο λαούς», δήλωσε ο υπουργός της Ελλάδας.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, να έχουμε καλές σχέσεις, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι όλοι οι γείτονές μας και πριν από όλα η γειτονική μας Τουρκία σέβεται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε όλους τους τομείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα