«Βάζουν πλάτη» οι εφοπλιστές στην Εθνική

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας. Ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο αναπληρωτής Πέτρος Χριστοδούλου έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σχηματίζουν στη συσκευή τους αριθμούς τηλεφώνου όλων των μεγάλων πελατών – συνεργατών της τράπεζας για να τους πείσουν να μετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να καταφέρει η Εθνική να διατηρήσει τον «ιδιωτικό»

της χαρακτήρα και ουσιαστικά την αυτονομία της.
Τις κλήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας έχουν δεχτεί μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού χώρου, όπως ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Γιώργος Προκοπίου και ο Αντώνης Κομνηνός, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα να γίνουν κινήσεις και προς τους προμηθευτές του χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, στους οποίους δεν αποκλείεται να προταθεί να βάλουν λεφτά στην αύξηση με «αντάλλαγμα» εξασφαλισμένα πολυετή συμβόλαια.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τονίζουν τα δύο κορυφαία στελέχη της Εθνικής προς τους συνομιλητές τους είναι η πρόθεση του Ομίλου Λάτση να συμμετάσχει με 100 -150 εκατ. στην αύξηση της Εθνικής. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, γιος του καπετάν Βασίλη και ιδιοκτήτης του Costa Navarino, το σκέπτεται να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κι άλλοι μεγάλοι εφοπλιστές από αυτούς, που δέχτηκαν τα τηλέφωνα της ηγεσίας της Τράπεζας, έχουν την πρόθεση να βάλουν άλλα 50 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα