ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η έξοδος από το μνημόνιο και από την ξένη εξάρτηση είναι ο κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρουσιάζει τις προγραμματικές δεσμεύσεις ενόψει της 6ης Μαϊου.

«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο και την εξάρτηση να επιτευχθεί το σε τρία χρόνια.

Στόχος μας είναι να θωρακιστεί η Ελλάδα. Στόχος μας να είναι ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

«Κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα δεν πρέπει να ζει με το φόβο των μέτρων του Ιουλίου. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές» ανέφερε. Παράλληλα. υποσχέθηκε σταδιακή αφαίρεση των εκτάκτων φόρων.

«Στόχος μας να είναι ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα δεσμεύθηκε για μικρότερο και φθηνότερο κράτος, όπως και για το άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών.

O κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν έργο του ΠΑΣΟΚ η δημοσιονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα του χρέους, το μικρότερο ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η χρηματοοικονομική σταθερότητα, καθώς και η νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα στήριξης έως την επάνοδο στις αγορές.

«Θέλουμε πολιτική σταθερότητα,ισχυρή πολιτική διεύθυνση,αποκατάσταση διεθνούς εμπιστοσύνης Θέλουμε σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για 10 χρόνια Θέλουμε φιλοαναπτυξιακή Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη που λειτουργεί και απονέμεται» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε , επιπλέον, ότι στους βασικούς στόχους του κόμματος είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της παραοικονομίας και η πάταξη του λαθρεμπορίου, με παράλληλη τόνωση της ρευστότητας, με πέντε μέτρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε «Δεσμευόμαστε, εγγυώμαστε και μπορούμε».


Keywords
Τυχαία Θέματα