Βήματα συμβιβασμού για τα αρχαία της Βενιζέλου

Τι ζητάει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης για να αποσύρει την αίτηση ακύρωσης της μεταφοράς που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Βήματα για λύση στο θέμα που έχει προκύψει με το θέμα των αρχαίων που έχουν εντοπιστεί στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης

φαίνεται πως έγιναν κατά τις επαφές του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα.

Όπως είπε ο ίδιος, η Αττικό Μετρό του παρουσίασε πρόταση σύμφωνα με την οποία το 70% των αρχαίων θα παραμείνουν ή θα επανατοποθετηθούν ακριβώς στο σημείο που έχουν εντοπιστεί. «Είναι μία πρόταση που βρίσκεται κοντά σε αυτό που είχε προτείνει και η ομάδα Καρακώστα», πρόσθεσε.

Ο κ.Μπουτάρης μάλιστα αποκάλυψε ότι τού ασκήθηκαν πιέσεις για να αποσύρει την αίτηση ακύρωσης της μεταφοράς των αρχαιοτήτων που έχει καταθέσει ο δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται να αποσύρω την προσφυγή γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Όχι ο Σαμαράς να δεσμευτεί, ακόμα και ο Ομπάμα, δεν αποσύρω την αίτηση ακύρωσης, εάν δεν δω υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπεται η επανατοποθέτηση των αρχαίων επί τόπου. Δεν θα αναφέρεται δηλαδή απλώς μεταφορά των αρχαίων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά η αλλού, αλλά θα προβλέπεται σαφώς η επανατοποθέτησή τους. Στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ, εγώ όμως περιμένω υπογεγραμένη υπουργική απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα