Βρήκε επιτέλους σύμμαχο για να επέμβει στη Συρία ο Ολάντ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

«Αγκαλιά» στην προηγμένη τεχνολογία έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ φωτογραφήθηκε κάνοντας χειραψία και στο τέλος μια… αγκαλιά σε ένα ρομπότ, το Νάο.

Ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε την Πέμπτη τον οδικό χάρτη για την αναγέννηση της γαλλικής βιομηχανίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ «αγκάλιασε» την προηγμένη τεχνολογία που μάλιστα φέρει την υπογραφή της πατρίδας του, σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Ο Νάο είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ, δημιούργημα της γαλλικής εταιρείας «Aldebaran Robotics».

«Θέλεις να φωτογραφηθούμε
μαζί;», τον ρώτησε ο Ολάντ και ο Νάο απάντησε καταφατικά.

Τονίζοντας ότι η τεχνολογική καινοτομία θα είναι το όχημα που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα εξασφαλίσει στη Γαλλία μια θέση στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος παρουσίασε στους Γάλλους δημοσιογράφους το βιομηχανικό «όραμα» της κυβέρνησής του:

«Η Γαλλία είναι μια χώρα εφευρετών και παραγωγών», δήλωσε ο Ολάντ αναφερόμενος στη συμβολή της στην τεχνολογική πρόοδο – από την ατμομηχανή και τα αερόστατα έως τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. «Εχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε αυτήν την παράδοση.

Το χρέος της δικής μας κυβέρνησης είναι να ισοφαρίσει με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας την απώλεια των 700.000 θέσεων που χάθηκαν από τη γαλλική βιομηχανία «αυτή τη χαμένη δεκαετία συντηρητικών κυβερνήσεων», πρόσθεσε.

Ο ένοικος των Ηλυσίων πρόσθεσε ότι η γαλλική Τράπεζα Επενδύσεων θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το σχέδιο αυτό σηκώνοντας με πιστώσεις ένας μέρος του βάρους χρηματοδότησης της έρευνας.

«Το Παρίσι», υποστήριξε, θα αναδείξει τους ακόλουθους άξονες, πράσινες μεταφορές, βιοτεχνογία και νέες τεχνολογίες, ρομποτική, νανοηλεκτρονική, δίκτυα ενέργειας. Πρόκειται για «σχέδια μάχης που θα φέρουν τη Γαλλία και τις επιχειρήσεις της στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού», πρόσθεσε ο ένοικος των Ηλυσίων.

Οι Γάλλοι φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι κατασκευαστές του αυτοκινήτου που θα καταναλώνει μόλις δύο λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα.

Το πρωτότυπο έχει παρουσιαστεί ήδη σε εκθέσεις από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, όπως και το αυτοκίνητο με αυτόματο πιλότο που θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα είδος τεχνολογικής επανάστασης.

Στα γαλλικά σχέδια βρίσκεται και το αεροπλάνο που θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα