Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε με 168 «ναι», 123 «oχι» και ένα «παρών» το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Συνολικά ψήφισαν 292 βουλευτές.

Η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, που εισήχθη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντας, διεξήχθη σε συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ δεν έλειψαν και οι ενδοκυβερνητικές τριβές, με αιχμή την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

για την ανεργία και τελικά έγινε μερικώς αποδεκτή.

Αναφορικά με τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε την μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για τη δυνατότητα μείωσης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης προχώρησε σε νομοτεχνική προσθήκη σχετικά με την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως – ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα