“Κι αν τραγουδάμε είναι για κείνα που δε λέγονται...”

Ένα παράπονο που έχω ακόμα και από πολύ σπουδαίους τραγουδιστές είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν τι τραγουδάνε. Όταν οι ηθοποιοί τραγουδούν το στοίχημα της ερμηνείας είναι, αν μη τι άλλο, κερδισμένο. Όταν τώρα οι ηθοποιοί που τραγουδούν έχουν και φωνές τραγουδιστών, τότε μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στη θέση σου και να τους απολαύσεις...
Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι η Ελένη Καρακάση και η Φανή Γέμτου. Τις είδα φέτος τον χειμώνα στο “Αγγέλων Βήμα” στην μουσικοθεατρική παράσταση “Αυτή κι αυτή”. Έξοχες. Υπέροχες φωνές, απολαυστικές ερμηνείες. Μόνο που τα τραγούδια της εν λόγω
παράστασης ήταν ουσιαστικά άγνωστα. Ή για την ακρίβεια πρωτότυποι στίχοι της Φανής πάνω σε προϋπάρχουσες ξένες συνθέσεις (κατά κύριο λόγο) από το ρεπερτόριο του μιούζικαλ (αλλά όχι τα hits του είδους).

Εγώ πάλι ομολογώ ότι έχω μία άλλη σχέση με την ελληνική μουσική. Και χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι η νέα τους μουσική (και μόνο αυτή τη φορά) δουλειά, στην οποία συμπράττουν με τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου (πιάνο, φωνή), μας ταξιδεύει σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού.

“Κι αν τραγουδάμε είναι για κείνα που δε λέγονται...” από την Τετάρτη, 25 Απριλίου και κάθε Τετάρτη στη μουσική σκηνή του “Αγγέλων Βήμα” (τι πανέμορφος χώρος σε αυτό το ανακαινισμένο νεοκλασικό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας). Με μελωδίες και λόγια που λατρεύουμε να σιγοτραγουδάμε. Παλιά και νεότερα. Και με τρεις φωνές που, πιστέψτε με, αξίζει να ακούσετε.

Του Δημήτρη Χαλιώτη

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (μαζί με κρασί), 10 ευρώ (φοιτητικό, μαζί με κρασί)

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ. 210 5242211
Keywords
Τυχαία Θέματα