“Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι” στο Σινέ Δεξαμενή

17:20 2/7/2012 - Πηγή: TottBlog
Ο Ηλίας Φραγκούλης και το freecinema.gr διάλεξαν δέκα υπέροχες ταινίες - παλιότερες και νεότερες - που όλες τους μυρίζουν... καλοκαίρι και μας τις παρουσιάζουν σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό event από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου στο Σινέ Δεξαμενή στο Κολωνάκι...
Σε ένα από τα ομορφότερα θερινά σινεμά της Αθήνας οι σινεφίλ της πρωτεύουσας, που όπως φαίνεται φέτος θα είναι περισσότεροι μιας και οι διακοπές μοιάζουν μακρινό όνειρο
για πολύ κόσμο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μπουκέτο αξέχαστων κινηματογραφικών μας αναμνήσεων. Από το “Καλοκαίρι με τη Μόνικα” (1953) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και το “Γυμνοί στον ήλιο” (1960) του Ρενέ Κλεμάν μέχρι τα πιο πρόσφατα “(500) Μέρες με τη Σάμερ” (2009), Mamma Mia (2008) και “Το Χυμαδιό” (2008).

Ο κύκλος των προβολών θα ολοκληρωθεί με μία ταινία που στοίχειωσε για πάντα τα καλοκαίρια όλων μας... “Τα Σαγόνια του Καρχαρία” του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα προβληθούν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη μετά από πάρα πολλά χρόνια και σε high definition, λίγες μόλις μέρες πριν την παγκόσμια κυκλοφορία τους σε Blue Ray... Αυτή η τελευταία προβολή στις 11 Ιουλίου θα είναι δυστυχώς μόνο με προσκλήσεις (κάποιες από τις οποίες ίσως μπορείτε να κερδίσετε στο freecinema.gr)

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν (το κάνουμε copy paste από το freecinema.gr και το άρθρο που υπογράφει ο Ηλίας Φραγκούλης) είναι:

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ / SUMMER WITH MONIKA (1953) 96′
του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Εκείνη 17, εκείνος 19, γνωρίζονται στις διακοπές, την αφήνει έγκυο, αναγκάζονται να παντρευτούν, να μεγαλώσουν απότομα, σε ένα περιβάλλον που σε τίποτα δε θυμίζει το καλοκαιρινό τοπίο του έρωτά τους.

Αρκετά χρόνια πριν μας ξαπλώσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή με τα αστικά κόμπλεξ, τις ενοχές και τα απομεινάρια του έγγαμου βίου, ο Μπέργκμαν… πάει παραλία! Το γυμνό της Χάριετ Άντερσον είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην εποχή του και βοήθησε στο να βρεθεί διανομή για τις ΗΠΑ, όπου το marketing την προώθησε λες και ήταν ταινία του Ρας Μάγερ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΧΥΜΑΔΙΟ / THE WACKNESS (2008) 99′
του Τζόναθαν Λεβίν

Νέα Υόρκη, 1994. Στην κάψα του καλοκαιριού, ο Λουκ Σαπίρο, απόφοιτος λυκείου, dope dealer και παρθένος, πρέπει να βάλει κάτω το μέλλον του και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, έχοντας παραδίπλα μια μικρή βοήθεια από τον ψυχαναλυτή του, τον οποίο ανταμείβει με… «χόρτο»!

Παραγνωρισμένη, υποδειγματική νεανική ταινία της πρόσφατης παραγωγής, γεμάτη αμοραλισμό και πικρία για την ερωτική επιθυμία, με ένα R’n'B soundtrack που δονεί το κάθισμά σου. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Sundance, το 2008.

(500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ / (500) DAYS OF SUMMER (2009) 95′
του Μαρκ Γουέμπ

Ένα κορίτσι που το έλεγαν… Καλοκαίρι και δεν πίστευε πως η αγάπη υπάρχει. Κι ένα αγόρι που το έλεγαν Τομ και ήθελε να ερωτευθεί. Όλες τις εποχές του χρόνου. Πολλές μέρες στη ζωή μας δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Φαντάσου, λοιπόν,
Keywords
Τυχαία Θέματα