Νίκος Τσιαμτσίκας: Ναι, το παραδέχομαι. Εγώ μέχρι τώρα υπήρξα βλαξ. Ένας βλαξ με πτυχίο, με δίπλωμα!

Χειμαρρώδης, αστρογγύλευτος, αυθεντικός. Υπερβολικός και προκλητικός κάποιες φορές- το παραδέχεται και ο ίδιος-.Μπορεί να είναι στα 46 του αλλά ακόμη θέλει σαν παιδί δώρο από τον Άη- Βασίλη….»λίγη διπλωματία να την βάλω στο κεφάλι μου» όπως λέει χαρακτηριστικά. Στον περισσότερο κόσμο ο Νίκος Τσιαμτσίκας έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος της Βαρβακείου». Εμπειρότατος στο ρεπορτάζ  «αγοράς» ήταν το σήμα κατατεθέν του Άλτερ με το μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα. Έφτασε να γίνει μέχρι και σκετς του Μητσικώστα.

Σήμερα μιλάει στο

nocomments για το πολύπαθο κανάλι του Μπουρναζίου, για την «μεταγραφή» του στον ΑΝΤ1 που δεν έγινε ποτέ, περνάει γενεές 14 τους πολιτικούς και το σύστημα διαπλοκής που έχουν διαμορφώσει, μιλά για την παρακμή της δημοσιογραφίας, την χίπικη περίοδο της ζωής του αλλά και τις μεγάλες του αγάπες. Τα δυό του παιδιά, τα μπλουζ και την μπάντα του αλλά και το πάθος του για τη φωτογραφία και τη φύση.

Άνεργος επί ένα χρόνο δεν «μασάει» τα λόγια του και κομπιάζει μόνο όταν μας αποκαλύπτει ποιός είναι ο φόβος του.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεμεσούκα

Στο κέντρο συναντηθήκαμε. Καθίσαμε σε ένα όμορφο καφέ δίπλα από το υπουργείο Οικονομίας. Είχε κατέβει στα Εξάρχεια για να κολλησει αφίσες για την συναυλία που έδινε η μπάντα του «Nick Tsiamtsikas and the Blues Report».

-Η κεντρική φωτογραφία που έχεις στο Facebook είναι από ενα live σου στην αγορά στο Αλτερ. Είναι μια ζωντανή ανάμνηση που θέλεις να κρατήσεις ή μια άρνηση της πραγματικότητας;

-Όχι, όχι την πραγματικότητα την έχω δεχτεί. Δεν είμαι εκτός πραγματικότητας. Απλά επειδή πολλοί μπερδεύονται την έχω για να ξέρουν με ποιόν άνθρωπο έχουνε να κάνουνε. Για να είμαι ειλικρινής το Facebook το έκανα για έναν και μόνο λόγο. Για την μπάντα. Γιατί αν έχεις προσέξει εκτός από την μεγάλη φωτό, η μικρή από κάτω είναι με το καπέλο. Όπως εμφανίζομαι με την μπάντα. Και επειδή κι από παλιά είχα παρατηρήσει ότι όταν «χτύπαγες» Νίκος Τσιαμτσίκας στην μηχανή αναζήτησης σου βγαίνανε εκατό Τσιαμτσικαίοι. Άνθρωποι οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με εμένα. Άνθρωποι οι οποίοι με μέμφονται, με χλευάζουν, λένε καλά λόγια αλλά άνθρωποι τους οποίους δεν ελέγχω και δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Μάλιστα κάποια στιγμή μίλαγα με έναν στο chat και μου έλεγε «θέλω να γίνω φίλος σου, αν είσαι εσύ ο Νίκος Τσιαμτσίκας». Γι αυτό λοιπόν η φωτογραφία και μόνο γι αυτό τον λόγο.

Δεν την έβαλα για το “Αλτερ. Το Άλτερ είναι ένα ζόμπι πια. Έχει πεθάνει. Όποια διάδοχη κατάσταση και να υπάρξει θα παιχτεί με χαρτοπαικτικούς όρους, κι όχι με χαρτοπαικτικούς όρους του καζίνο αλλά με όρους της λέσχης από ανθρώπους σκοτεινούς που δεν τους ξέρουμε ούτε πως είναι, ούτε πως λειτουργούν. Θα αλλάξει ονομασία, θα περάσει η συχνότητα σε άλλα χέρια, θα γίνει αλισβερίσι, θα αλλάξουνε οι κυβερνήσεις.

-Περίμενε. Θέλω να μείνουμε λιγο στο Αλτερ. Μαζί με το Κανάλι 5 του οποίου ήταν η συνέχεια εσύ ήσουν εκεί 19 χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή που τώρα…έσβησε.

-Ναι, τελείωσε, πέθανε. Δεν είναι όμως μόνο το Άλτερ. Στενα

Keywords
Τυχαία Θέματα