Financial Times: «Το σκοτάδι της Αυγής»

Αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής κάνουν οι Financial Times, στην οποία ασκούν κριτική και προειδοποιούν την Ευρώπη ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τέτοιες ακραίες μορφές εθνικισμού.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή

εξακολουθεί να είναι ένα περιθωριακό κόμμα με ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει την εξουσία και αναφέρει ότι οι «μετανάστες και μειονότητες γίνονται θύματα ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού άγριων επιθέσεων από τα μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, του κόμματος που κέρδισε 18 έδρες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Οι βουλευτές της έχουν βιντεοσκοπηθεί να επιτίθενται σε πάγκους μεταναστών και να εμπλέκονται σε βίαιη ομοφοβική διαμαρτυρία»

Επίσης, τονίζει ότι «οι Έλληνες γενικά ήταν ανεκτικοί με τη μετανάστευση, παρά τα δεινά που έχει προκαλέσει η λιτότητα. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να είναι ένα περιθωριακό κόμμα με ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει την εξουσία. Η βραδύτητα των αρχών στην καταδίκη αυτής της βάρβαρης συμπεριφοράς όμως, κινδυνεύει να δημιουργήσει την εντύπωση επίσημης ανοχής».

Παράλληλα, κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ορισμένοι αστυνομικοί μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενοι προς την Χρυσή Αυγή και προσθέτει παρακάτω ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επίσης την ευθύνη να βοηθήσουν ώστε να εξαφανιστούν τα δεινά που πυροδότησαν τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Η Αθήνα παλεύει μόνη της να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση από εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Συρία και η Βόρειος Αφρική.

σχετικά άρθραΣτον Καναδά ο Δ. Αβραμόπουλος – Επαφές με επενδυτέςΑντ. Μανιτάκης: Πήρε πίσω τα κινητά από τους ειδικούς συμβούλους!ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία στις τράπεζες στις 24 Οκτωβρίου – Διαμαρτυρία για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥΣ. Κεδίκογλου: Μεγάλος μας αντίπαλος ο χρόνος – Μέχρι 16 Νοεμβρίου αρκούν τα ταμειακά διαθέσιμαΕξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα…επιστροφής φόρουΑύξηση στο κόστος των εισιτηρίων στις άγονες γραμμέςΔυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινά η Ε.Σ.Α.μεΑΑναβλήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΡύθμιση για τα αδέλφια αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά ΑΕΙ15χρονη κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι της
Keywords
Τυχαία Θέματα