Αγορές: Η Ισπανία πρέπει να μπει στο μηχανισμό στήριξης

Την ελπίδα ότι στο επόμενο Eurogroup η Ισπανία θα ζητήσει και επισήμως στήριξη εκφράζουν οι αναλυτές, καθώς θέλουν να δοθεί ένα «τέλος» στην ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η πορεία της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ισπανική οικονομική δραστηριότητα σημείωσε μείωση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στη κυβέρνηση Ραχόι να ζητήσει άμεσα διεθνή βοήθεια, καθώς απομακρύνεται όλο ένα και περισσότερο να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ

συρρικνώθηκε κατά 0,4% στο τρίμηνο, μέχρι το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τη Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, η οποία αναφέρει ότι πλέον οι στόχοι για το 2013 είναι πολύ φιλόδοξοι.

Η Société Générale αναφέρει σήμερα ότι στο επόμενο Eurogroup, της 12ης Νοεμβρίου, εκφράζεται η ελπίδα ότι η Ισπανία θα υποβάλει αίτημα για χρηματοδότηση. Ο Ebrahim Rhbari της Citigroup αναφέρει ότι «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την Ισπανία αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα στην αγορά σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο και τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να ζητήσει βοήθεια άμεσα, όχι αργότερα».

σχετικά άρθραTη Βαυαρία θα επισκεφθεί ο ΣαμαράςΣτην Αθήνα ο ΡάιχενμπαχO Tόμσεν στα νιάτα του…Ανταλλαγή πυρών νότια της ΒηρυτούAρχίζουν οι πλειστηριασμοί!Κλείνουν σήμερα και αύριο οι ΔΟΥΣτις ΗΠΑ ο ΒενιζέλοςOι γυναίκες προτιμούν τον ΟμπάμαΈφυγε απο κοντά μας ο Δημήτρης Καραγκούνης«5» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα