Sintez Group: Δεν αποχωρούμε από τον διαγωνισμό ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

11:31 7/2/2013 - Πηγή: BankWars

Ότι δεν αποχωρεί από τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η ρωσική εταιρεία Sintez Group.

Η Sintez Group ειδοποιήθηκε στις από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι η ίδια καθώς και οι άλλες εταιρείες που περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα αποκτήσουν από 6 Φεβρουαρίου πλήρη πρόσβαση σε έγγραφα των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

από το data room. Στη συνέχεια, θα έχουν διορία μιας εβδομάδας να υποβάλλουν οποιαδήποτε επιπλέον ερωτήματα που θα προκύψουν στην πορεία της διαδικασίας του due diligence της εταιρείας. Τελικές προσφορές για την ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 12 Απριλίου του 2013, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑΔΕΣΦΑ έχουν μείνει πέντε σχήματα, εκ των οποίων οι δύο εταιρείες είναι ρώσικες, Gazprom και Sintez, η Socar από το Αζερμπαϊτζάν και οι δύο ελληνικής η M&M Gas (Motor Oil και Μυτιληναίος) και το group PPFΓΕΚ.

Εξάλλου, ανεξάρτητους αποτιμητές για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ αναζητεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκειμένου να αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές, τις οποίες αναμένεται να καταθέσουν σύντομα οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση. Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον ρόλο του αποτιμητή για την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ και του 66% του ΔΕΣΦΑ, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα