Super League: Mάχη για την 3η θέση – Χαμός για την παραμονή

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, αλλά παραμένουν ανοιχτά μέτωπα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος μετά τη διαμόρφωση της βαθμολογίας.

Σε… μπελάδες μπήκε η ΑΕΚ, αναφορικά με την κατάκτηση της 3ης θέσης που δίνει το… καλό εισιτήριο για το Europa League, αφού η ήττα από την Λάρισα στο ΟΑΚΑ

την έφερε στο +2 από τον 4ο Ατρόμητο, ο οποίος νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.
Στη μάχη της… ουράς, σπουδαία ισοπαλία πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στο Ηράκλειο (1-1 με τον ΟΦΗ) και πλέον κρατάει την τύχη στα… πόδια του, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο.
Στην κατηγορία παρέμεινε μαθηματικά η ΑΕΛ, ενώ η Ξάνθη (που κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα στα Πηγάδια) εξασφάλισε ότι δεν πέφτει απευθείας στη Football League, ωστόσο θέλει ακόμα έναν βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Αρη, προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο σχετικά με τα μπαράζ.

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ , κέρδισε 5-0 τον Λεβαδειακό

Η κατάμεστη Τούμπα είδε τον εκπληκτικό φέτος ΠΑΟΚ να κερδίζει με 5-0 τον Λεβαδειακό και να κερδίζει το Πρωτάθλημα, μετά από 34 χρόνια. Κάτι που έφερε ξέφρενα πανηγύρια στην Τούμπα, σε όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Πήρε τους τρεις με καταιγιστική εμφάνιση, νίκησε τους Βοιωτούς με 5-0 και ο τραυματίας Βιεϊρίνια σε μία συγκλονιστική στιγμή στο 90′, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να σηκώσει το τρόπαιο.

Το πάρτι τίτλου με την πεντάρα απέναντι στους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου άρχισε με τον Σάκχοφ στο 3′ για το 1-0. Στο 8′ ο Μπίσεσβαρ έγραψε το 2-0 με πέναλτι και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά τρία τέρματα πέτυχαν οι Βαρέλα στο 53′, ξανά ο Σάκχοφ στο 60′ και “κλείδωσε” το τελικό αποτέλεσμα με πλασέ του Σβιντέρσκι στο 81′.

Ανετος ο Ολυμπιακός, 1-3 στη Λαμία

Ο Ολυμπιακός έφτασε στις εννέα συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα μετά την επικράτησή του στη Λαμία επί της ομώνυμης ομάδας με 3-1 (35΄ Καμαρά, 67΄ Φορτούνης, 85΄ Χασάν – 65΄ Ασούμπρε), στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Την εξαιρετική πορεία από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά συνέχισε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 3-1 εκτός έδρας της Λαμίας για την 29η αγωνιστική της Super League και σημείωσαν την ένατη διαδοχική τους νίκη, αλλά και 14η στα τελευταία 15 ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και με σκόρερ τους Καμαρά, Φορτούνη και Χασάν πέρασαν από τη Φθιώτιδα με τρίποντο.

Η Λάρισα… ξέρανε την ΑΕΚ (0-1)

Η ΑΕΛ νίκησε εκτός έδρας (0-1) την ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Σλάβκο Μπράλιτς και “κλείδωσαν” με εντυπωσιακό τρόπο την παραμονή τους στη Super League. Σε κακή ημέρα η Ένωση, πρώτη ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο μετά τον Νοέμβριο.
Η ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε την νίκη χάρη στο γκολ του Σλάβκο Μπράλιτς στο 28ο λεπτό και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Ατρόμητος βρήκε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μπρούνο και Κουλούρη, νίκησε δίκαια 2-0 τον Παναθηναϊκό και διατήρησε τις ελπίδες του για να αναδειχθεί τρίτος στο πρωτάθλημα.
Ο Ατρόμητος ήταν αυτός ο οποίος έδειξε να το θέλει περισσότερο, είχε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ μέσω των στατικών φάσεων και πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο γηπεδούχος πανηγύρισε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην έδρα του, αφού είχε ηττηθεί από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και είχε αποσπάσει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, έστω και αν το Τριφύλλι δεν έχει την ποιότητα του παρελθόντος.
Κερδισμένος ο Αστέρας Τρίπολης, το παλεύει ο ΟΦΗ

Την τύχη στα χέρια του αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία κρατάει ο Αστέρας μετά το τελικό 1-1 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ καθώς πλέον οι Αρκάδες με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Πανιωνίου στην Τρίπολη δεν θα τους νοιάζει τίποτα άλλο. Αντίθετα ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού και πλέον δύσκολα θα αποφύγει το μπαράζ παραμονής καθώς εκτός από νίκη δική του επί του Ατρόμητου την τελευταία αγωνιστική θέλει και ισοπαλία των Αρκάδων ή ήττα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17΄ με πέναλτι του Βαζ, αλλά ο Τσιλιανίδης ισοφάρισε στο 59΄ και o Aστέρας Τρίπολης, παρότι έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη, μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή με «τρίποντο» επί του Πανιωνίου στο φινάλε ή εφόσον ο ΟΦΗ δεν νικήσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο.

Νίκες για Ξάνθη και Αρη

Η Ξάνθη νίκησε 2-0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στα «Πηγάδια» με τέρματα του Βαφέα στο 15΄ (αυτογκόλ) και του Γέντρισεκ στο 81′ για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία αφού έφθασε στους 32 βαθμούς. Αντίθετα η ομάδα της Ριζούπολης έχει ήδη υποβιβαστεί.

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τα γκολ των Μαρτίνες στο 22ο (0-1), Ντουάρτε στο 48ο (1-1) και Γιουνές στο 86ο λεπτό.
Ηττα του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη

Ο βαθμολογικά αδιάφορος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, για την 29η αγωνιστική της Super League, και τον έστειλε «στο χείλος» του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία. Τα γκολ του Μασούρα στο 7΄ και του Σπιριντόνοβιτς στο 65΄ χάρισαν τη νίκη στους «κυανέρυθρους», ενώ ο Κρίζμαν είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 55΄ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που για να αποφύγει πλέον τον απευθείας υποβιβασμό και να πάει σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, χρειάζεται νίκη επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής της Super League:

ΑΕΚ – Λάρισα 0-1 (28′ Μπράλιτς)
Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0 (16′ αυτ. Βαφέας, 81′ Γέντρισεκ)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0 (61′ Μπρούνο, 72′ Κουλούρης)
Λαμία – Ολυμπιακός 1-3 (66′ Ασούμπρε – 35΄Καμαρά, 68′ Φορτούνης, 85′ Χασάν)
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-1 (17′ πεν. Βαζ – 59′ Τσιλιανίδης)
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 5-0 (3′, 60′ Σάκχοφ, 8′ πεν. Μπίσεσβαρ, 53′ Βαρέλα, 81′ Σφιντέρσκι)Παναιτωλικός-Αρης 1-2 (48′ Ντουάρτε – 22′ Μαρτίνες, 86′ Γιουνές)
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (7′ Μασούρας, 65′ Σπιριντόνοβιτς – 55′ πεν. Κριζμάν)

Η βαθμολογία της Super League (σε 29 αγώνες):

ΠΑΟΚ 77
Ολυμπιακός 72
ΑΕΚ 54
Ατρόμητος 52
Aρης 46
Πανιώνιος 38
Παναιτωλικός 36
Λαμία 34Λάρισα 34
Παναθηναϊκός 33
Ξάνθη 32
Αστέρας Τρίπολης 30
ΟΦΗ 29
ΠΑΣ Γιάννενα 27
Λεβαδειακός 21
Απόλλων Σμύρνης 10

Η τελευταία αγωνιστική (30η):

Κυριακή 5 Μαϊου

19:00 Λάρισα-Ολυμπιακός19:00
Απόλλων Σμύρνης-Λαμία19:00
Αρης-Ξάνθη19:00
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος19:00
Ατρόμητος-ΟΦΗ19:00
Λεβαδειακός-ΑΕΚ19:00
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός19:00
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ19:00

Keywords
Τυχαία Θέματα