Wall Street: Λιανικές πωλήσεις και Citigroup οδηγούν την άνοδο

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ο  Standard & Poor’s 500 Index ανέκαμψε από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε τέσσερις μήνες, μετά την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση των κερδών της Citigroup Inc., τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Οι μετοχές της Citigroup σημείωσαν άνοδο 2% καθώς τα αποτελέσματά της ευνοήθηκαν από φορολογικό όφελος  ύψους 582 εκατ.  δολ.  και  την αύξηση των εσόδων από συναλλαγές

ομολόγων. Στις 9:31 π.μ. ώρα Ν. Υόρκης (στις 4:31 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 1.430,67 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,1% στις ΗΠΑ μετά από άνοδο 1,2% τον Αύγουστο (αναθεωρημένα στοιχεία), η οποία ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2010 και η μεγαλύτερη από την προηγούμενη που ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Άλλη έκθεση – για τη βιομηχανική παραγωγή στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης – έδειξε μείωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο καθώς οι εξαγωγές και η απασχόληση μειώθηκαν.  Ο γενικός οικονομικός δείκτης της Federal Reserve Bank of New York αυξήθηκε στο μείον 6,1 από μείον 10,4 τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009.

Την περασμένη εβδομάδα ο  S&P 500 υποχώρησε 2,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από την 1η Ιουνίου, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τις προβλέψεις των Alcoa Inc. και AMD για τα κέρδη τους, οι οποίες απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Σημειώνεται, ότι, αυτήν την εβδομάδα περίπου 84 εταιρείες που συμμετέχουν στον S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα. Από τις 36 εταιρείες του δείκτη που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους το χρονικό διάστημα από τις 9 Οκτωβρίου, 25 εμφάνισαν κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

σχετικά άρθραEurogroup: Προς χρηματοδοτικό κενό η ΕλλάδαΠέντε λόγοι φέρνουν τη Μέρκελ στην ΑθήναΗ έγκριση του deal περνάει από την έκτακτη γ.σ. της ΕΤΕΑίρεται η αναστολή για Εθνική – EurobankTο τέλος των βασικών μισθώνΤι πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι της Εθνικής και της EurobankΝέος όμιλος ΕΤΕ μετά τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και EurobankEUROBANK: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠροαιρετική δημόσια πρόταση από την Εθνική Τράπεζα για την EurobankΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα