ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σκοτώνονται για το ποδόσφαιρο…

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, κτήρια πυρπολήθηκαν και διαδηλωτές επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τη διέλευση οχηματαγωγών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ , μετά τη δικαστική απόφαση σχετικά με τα φονικά επεισόδια που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σαΐντ.

Η απόφαση εξόργισε τους κατοίκους στο Πορτ Σαΐντ καθώς επιβεβαίωσε την επιβολή θανατικής ποινής σε 21 οπαδούς της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου για τον ρόλο τους στα περυσινά επεισόδια, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους

περισσότεροι από 70 άνθρωποι.

Ωστόσο η απόφαση εξόργισε και οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στο Κάιρο, καθώς αθωώθηκαν άλλοι 28 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και επτά αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, στα σημερινά επεισόδια στο Κάιρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ένας άνδρας περίπου 30 ετών και ένα αγόρι, από δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Συνολικά 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και κτήρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα