ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γ. Καλλιάνου στο Αττικό

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου, μετά τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου σε ηλικία 79 ετών νωρίτερα σήμερα Πέμπτη.

H ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Για τη διερεύνηση

όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Καλλιάνος: «Οι γιατροί έλεγαν… σκίζουμε τα πτυχία μας»

Yπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καλλιάνος είχε τονίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο, ζήτημα το οποίο πήρε διαστάσεις μετά την ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος εξέφρασε την οργή του για τη μεταχείριση του ασθενούς πατέρα του από το νοσοκομείο και τους γιατρούς στο οποίο νοσηλευόταν, κάνοντας λόγο για τεράστια λάθη που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του πατέρα του. Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/04) ο κ. Καλλιάνος έκανε νέες δηλώσεις, ενώ είχαν προηγηθεί η απάντηση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη και οι ανακοινώσεις του νοσοκομείου «Αττικόν» και της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Καλλιάνος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εκ νέου στην ανταπάντησή του στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, που προηγήθηκε, σχετικά με το θέμα της νοσηλείας του του πατέρα του. «Εύχομαι ο διευθυντής και ο κάθε γιατρός αν έχει παιδιά, να μη τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου», είπε αρχικά μιλώντας στο MEGA μετά την απάντηση του νοσοκομείου, την οποία χαρακτήρισε «γλυκανάλατη» και συμπλήρωσε: «Όλοι μου έλεγαν ”σχίζουμε τα πτυχία μας ο πατέρας σας πάει φοβερά”, ενώ δυσπνοούσε ο πατέρας μου».

«Εύχομαι να τα βγάλουν πέρα μαζί μου με όσα έχουν να γίνουν» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέροντας επίσης ότι θα δώσει και ονόματα, ενώ για τη νοσηλεία του πατέρα του είπε ακόμη: «Έμπαιναν φοιτητές. Πρωτοετής φοιτητής θα δει ασθενή που πεθαίνει σε μια μέρα;»

Τέλος σχολίασε και την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας. «Με στενοχώρησε ο Άδωνις με τη ανακοίνωση που έβγαλε. Αγαπημένε μου φίλε μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις την κατάσταση».

Η ανάρτηση – απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos ,
πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα…

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 24, 2024

Για το βίντεο που ανέβασε στα social media ο Γιάννης Καλλιάνος, εκτός από τον υπουργό Υγείας, ανακοινώση εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Άτυχη και εν θερμώ η δήλωση Καλλιάνου – Δεν μας φοβίζουν οι απειλές»

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «ατυχή» δήλωση του Γ. Καλλιάνου και δηλώνει: «Δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ». Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι κατανοεί τον πόνο και την ανησυχία της οικογένειας, ενώ ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος βεβαίωσε ότι ο πατέρας του κ. Καλλιάνου είχε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αναφέρει, μάλιστα, πως οι συνοδοί απαιτούσαν τη συνεχή φροντίδα των νοσηλευτών, εξηγώντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, όπου υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις νοσηλεύτριες για 44 ασθενείς.

Keywords
Αναζητήσεις
ede-gia-tis-synthikes-nosileias-tou-patera-tou-g-kallianou-sto-attiko.htm
Τυχαία Θέματα