Φοροαπαλλαγές για μεγάλες επενδύσεις και καινοτομία – Διαπραγμάτευση με την τρόικα

10:24 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα μπαίνουν τα φορολογικά κίνητρα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων, επί τάπητος έχει τεθεί η πρόταση μη φορολόγησης των αποθεματικών όταν αποδεδειγμένα επανεπενδύονται, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ακόμη, συζητείται το ενδεχόμενο τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια που έχουν προϋπολογισμό πάνω από ένα όριο, για παράδειγμα πάνω από 40 εκατ.

ευρώ, να τυγχάνουν φοροαπαλλαγής για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και για πέντε χρόνια.

Επίσης, να τυγχάνουν φοροαπαλλαγών επενδύσεις που κατευθύνονται σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, όπως για παράδειγμα η καινοτομία.

Σε κάθε περίπτωση, τα όποια φορολογικά κίνητρα υιοθετηθούν θα πρέπει αφενός να μη «σκοντάφτουν» στην κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού και θεωρηθούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, αφετέρου να μην υπερβαίνουν τα εκάστοτε δημοσιονομικά περιθώρια της ελληνικής οικονομίας.

Η στροφή στη θέσπιση φορολογικών κινήτρων γίνεται μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» την ιδέα για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ).

Keywords
Αναζητήσεις
φοροαπαλλαγές επενδύσεις τροικα πέντε χρόνια
Τυχαία Θέματα