Η FED μειώνει τις αγορές κρατικών ομολόγων – Πτώση πάνω από 1% στη Wall Street

Ακόμη ένα βήμα προς την σταδιακή έξοδο από το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πραγματοποίησε η Fed, ψηφίζοντας ομόφωνα την Τετάρτη την περικοπή του, από την 1η Φεβρουαρίου, κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, σε 65 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα θα δίνει 35 δισ. για αγορές κρατικών ομολόγων και 30 δισ. για αγορές χρεογράφων στεγαστικής πίστης.

Στη ανακοίνωσή της, η Fed δεν αναφέρθηκε στην αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές κατά

τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Οι αξιωματούχοι παρουσίασαν μια μικτή εικόνα των επιδόσεων της οικονομίας. Στη θετική πλευρά, η Fed ανέφερε πως “η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία τρίμηνα”. Η Κεντρική Τράπεζα παρατήρησε επίσης ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι σταθερές επενδύσεις των επιχειρήσεων “επιταχύνθηκαν τους τελευταίους μήνες”.

Στον αντίποδα, οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τις ενδείξεις από την αγορά εργασίας ως “μικτές”, αναφερόμενοι πιθανότατα στα απογοητευτικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για τις θέσεις απασχόλησης, ενώ παρατήρησαν ότι η στεγαστική ανάκαμψη “επιβραδύνθηκε κάπως”.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Ben Bernanke πριν παραδώσει τα ηνία της Fed στην Janet Yellen την Παρασκευή.

WALL STREETΣτο -1,19% στις 15.738,85 μονάδες ο Dow Στο -1,14% και τις 4.051,43 μονάδες ο Nasdaq Στο -1,02% και τις 1.774,20 μονάδες ο S&P

Original article: Η FED μειώνει τις αγορές κρατικών ομολόγων – Πτώση πάνω από 1% στη Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα