Ινδία: 40 εργάτες παγιδευμένοι σε υπό κατασκευή σήραγγα που κατέρρευσε

Σαράντα Ινδοί εργάτες, οι οποίοι έχουν παγιδευθεί από χθες Κυριακή μετά την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή οδικής σήραγγας στη βόρεια Ινδία, είναι ζωντανοί,  όπως δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης. «Οι 40 εργάτες, που είναι αποκλεισμένοι στο εσωτερικό της σήραγγας, είναι ζωντανοί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφών, προσθέτοντας: «Τους στείλαμε νερό και τροφή».

Η σήραγγα στα ινδικά Ιμαλάια κατέρρευσε νωρίς χθες Κυριακή το πρωί, όταν

μια ομάδα εργατών έβγαινε από το εργοτάξιο και έφτανε η ομάδα που θα την αντικαθιστούσε.

Η πρώτη επαφή με τους εγκλωβισμένους έγινε μέσω ενός μηνύματος σε ένα κομμάτι χαρτί, όμως οι διασώστες κατάφεραν στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με ασυρμάτους. Οι διασώστες διευκρίνισαν πως διοχέτευσαν οξυγόνο στη ζώνη της σήραγγας που κατέρρευσε και κατάφεραν να διοχετεύσουν επίσης τροφή μέσω του ίδιου αγωγού.

«Μερικά μικρά πακέτα με τροφή εστάλησαν από έναν αγωγό από τον οποίο διοχετεύεται επίσης οξυγόνο στο εσωτερικό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τον τόπο του δυστυχήματος ο Νταργκές Ραθόντι, υπεύθυνος των υπηρεσιών διάσωσης του κρατιδίου Ουταραχάντ στα ινδικά Ιμαλάια. Σύμφωνα με τον Ραθόντι, οι εκσκαφείς έχουν αφαιρέσει περίπου 20 μέτρα μπάζα, όμως οι εργάτες βρίσκονται 40 μέτρα μακρύτερα.

Ο Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι, πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, ο οποίος μετέβη σήμερα Δευτέρα στον τόπο του ατυχήματος, δήλωσε στην πλατφόρμα X πως οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται ακατάπαυστα για βγουν με ασφάλεια οι εγκλωβισμένοι.

#Uttarakhand Chief Minister #PushkarSinghDhami reached Silkyara to inspect site where a portion of an under-construction tunnel on Yamunotri National Highway collapsed on Sunday, leaving at least 36 workers trapped. Chief Minister also took stock of the rescue efforts. pic.twitter.com/nQkyJ54CZR

— IANS (@ians_india) November 13, 2023

Η σήραγγα αποτελεί τμήμα του προγράμματος κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Σαρ Νταμ, το οποίο προωθεί ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και έχει σχεδιαστεί για να βελτιωθούν οι συνδέσεις ανάμεσα σε τέσσερις ινδουιστικές τοποθεσίες, μεταξύ των σημαντικότερων της χώρας, καθώς επίσης και με τις μεθοριακές περιφέρειες της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα