Τιτανικός: Άφαντο το υποβρύχιο που μετέφερε τουρίστες στο ναυάγιο – Πλήρωσαν 125.000 δολάρια – Επιβάτης και Βρετανός δισεκατομμυριούχος

Υποβρύχιο που πήγαινε πλούσιους τουρίστες να δουν τον Τιτανικό εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στο υποβρύχιο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέντε άτομα: τρεις επιβάτες ένας πιλότος και ένα άτομο που εξειδικεύεται στην παραγωγή περιεχομένου.

Οι επιβάτες είχαν πληρώσει 125.000 δολάρια προκειμένου να καταδυθούν σε βάθος 4.000 μέτρων και σε απόσταση 600 χιλιομέτρων περίπου από τη Νέα Γη του Καναδά για να δουν από κοντά το διάσημο ναυάγιο.

Η εταιρεία

OceanGate Expeditions, που οργανώνει εξορμήσεις στον βυθό, ανακοίνωσε ότι της ανήκει το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε.

«Διερευνούμε τις επιλογές μας και κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια», δήλωσε.

Παίρνει περίπου 8 ώρες στο υποβρύχιο για να φτάσει στο ναυάγιο, ενώ  η εταιρεία διαφημίζει την εξόρμηση ως μια «ευκαιρία για να βγουν από  την καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό».

Ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, 59 χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του BBC εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο.

Είχε σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες και Χημική Μηχανική στο Κέμπριτζ και είχε άδεια πιλότου. Πέρυσι ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Ο Χάρντινγκ είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Είναι επίσης πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι. Είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην ομάδα για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού πέρυσι τον Ιούνιο.

Keywords
Αναζητήσεις
itanikos-afanto-to-ypovrychio-pou-metefere-touristes-sto-navagio--plirosan-125000-dolaria--epivatis-kai-vretanos-disekatommyriouchos.htm
Τυχαία Θέματα