Κριτική από τα κόμματα για το φορολογικό-Οι «κόκκινες» γραμμές Βενιζέλου

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός και οι εκπροσώπους των κομμάτων της κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν αυστηρή κριτική, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή

το σχεδιαζόμενο φορολογικό σύστημα, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτό «εντάσσεται στη συνολική μνημονιακή πολιτική εξόντωσης των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων και βίαιης αναδιανομής του πλούτου».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν, ενώ μένουν στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες», πως «καταστρέφουν κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα της οικονομίας, στοχοποιώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα λουκέτα και τις απολύσεις» και ότι «καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια πλατιά στρώματα της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που δεν έχουν καμία πολιτική βούληση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να φορολογήσουν τον πλούτο».

«Είναι επικίνδυνοι. Κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση στην εξουσία είναι καταστροφή για τον τόπο και τους ανθρώπους του» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία» λέει ο Ευ.Βενιζέλος για το φορολογικό
Εξαιρετικά κρίσιμες για το θέμα της οικονομίας, χαρακτήρισε τις ημέρες που διανύουμε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη του Κινήματος στο θέμα της επαναγοράς των ομολόγων και τονίζοντας ότι δεν πρέπει να θιγούν οι ισορροπίες του προγράμματος του Φεβρουαρίου του 2012.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, «όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό». Οι όποιες αλλαγές, είπε, δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Σημείωσε, δε, ότι το φορολογικό μπορεί να κατατεθεί εμπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν δεκτές ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Και συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να θιγεί η ισχύουσα φορολογική κλίμακα και πως είναι αδιανόητο ένα φορολογικό σύστημα να αδικεί τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη διαφωνία του με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που, όπως είπε, συνιστά δυσμενή μεταχείριση για άτομα με αναπηρία και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου που «θα καλύπτει τα κενά σε σχέση με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Πρόσθεσε ότι θα υποβληθούν προτάσεις με τη μορφή τροπολογιών στην ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και, παράλληλα, ζήτησε να προχωρήσει η συζήτηση και για τις άλλες προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα