Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ  μειώνεται η δυναμική των αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρισκόταν στο κόκκινο με απώλειες 0,13% λίγο μετά το άνοιγμα. Οι μετοχές  του κλάδου ταξιδιών και  αναψυχής ηγήθηκαν της πτώσης, με πτώση 2,49%, ενώ ο κλάδος του λιανικού εμπορίου ήταν χαμηλότερα κατά 0,9%. Στον αντίποδα, οι βιομηχανικές μετοχές σημείωναν άνοδο 0,55%. Αυτή την ώρα ο Stoxx600 σημειώνει απώλειες 0,06% στις 444 μονάδες.

Αυτό συμβαίνει αφού οι ευρωπαϊκές αγορές ανέκτησαν τις προηγούμενες απώλειες της Τετάρτης για να ολοκληρώσουν την ημέρα

υψηλότερα. Οι μετοχές στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον S&P 500 να καταγράφει το μεγαλύτερο σερί κερδών του από τον Νοέμβριο του 2021.

Στις επιμέρους ευρωπαϊκές  αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,29%, ο γερμανικός DAX κερδίζει οριακά 0,04%, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,10%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,36% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο +0,43%.

Τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γύρισαν επίσης σε αρνητικό έδαφος.. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη, καθώς και τις παρατηρήσεις από μια σειρά αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

Οι περισσότερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα στοιχεία από την Κίνα να δείχνουν ότι οι τιμές καταναλωτή συρρικνώθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα