Μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League ως τις 12 Φεβρουαρίου

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται όλοι οι αγώνες της Super League για δύο μήνες, και συγκεκριμένα έως τις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση για τα μέτρα πάταξης της οπαδικής βίας που έλαβε η κυβέρνηση.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία… Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις

ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα, προβαίνοντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, οι έλεγχοι στα γήπεδα και συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων» τόνισε και επεσήμανε ότι απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις.

Αυτές είναι:

Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β’ της Super League 2, οι οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. «Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνας των ελληνικών ομάδων» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.
Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στο σύνολο των γηπέδων των αγώνων της Super LeagueΗλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνεςΑυτόματες κυρώσεις στις ομάδες σε περίπτωση επεισοδίων πέραν όσων ισχύουνΕν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Keywords
Αναζητήσεις
metra-kata-tis-opadikis-vias-kekleismenon-ton-thyron-oi-agones-tis-super-league-os-tis-12-fevrouariou.htm
Τυχαία Θέματα