Ο Άγιος Βαλεντίνος πήγε…Κοζάνη – Η κυβέρνηση Τσίπρα πήγε…Alpha TV – O “αόμματος” πήγε στην AtticaBank και στην MIG. Άλλα κόλπα

Του Αγίου Βαλεντίνου χθες και κάποιος δημοσιογράφος στην Κοζάνη θεώρησε σκόπιμο να θέσει  στον πρωθυπουργό το ερώτημα “πόσο καψούρης είστε”. Υπό το άγρυπνο βλέμμα της παρούσης Μαρέβας, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε: «Επιτέλους, μία ερώτηση που ταιριάζει και στο κλίμα των ημερών. Κοιτάξτε, συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, την οποία κάλεσα να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων στην Δυτική Μακεδονία. μια περιφέρεια

που αγαπώ ιδιαίτερα. Νομίζω από αυτά μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Καλή η απάντηση. Με ένα “αλλά”: Άλλο η αγάπη, άλλο η καψούρα. Ψιλά γράμματα, θα πείτε…

Αντίστοιχη ερώτηση, δυστυχώς, δεν είχε ο Α.Σρόιτερ για τον Α.Τσίπρα το βράδι, που τον φιλοξένησε στον Alpha TV. Κρίμα, γιατί μια αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Άγιο Βαλεντίνο, θα ήταν …βάλσαμο μπροστά στις μέχρις στιγμής άλλες αντιπαραθέσεις, υποτίθεται, για σοβαρότερα θέματα.

Ενδιαφέρον αυτό που είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Μίλησε για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας των νικητών, όχι μειοψηφίας. Αυτό, για όσους ονειρεύονται, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΜέΡα, και …λοιπούς συγγενείς.

Μίλησε πάντως ο Α.Τσίπρας και για τους πλειστηριασμούς που γίνονταν και επί θητείας του στην πρωθυπουργία. Κράτησα το «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί». Νωρίτερα, είχε βγει ο Λαφαζάνης και είχε χαλάσει την επικοινωνιακή δουλειά: “Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει χονδροειδή ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι απλώς υπήρξαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά κάθε Τετάρτη γινόταν όργιο πλειστηριασμών αυτής της κατηγορίας και ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που δεν μπορούσαν να υπαχθούν με κανένα τρόπο στο νόμο Κατσέλη. Αυτοί ήταν στο έλεος των τραπεζών τότε, τα funds τα εγκαινίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ”

” Βου και με” (βούτυρο και μέλι), όπως έλεγαν οι original μάγκες στην παλιά Αθήνα, στο ψωμί του Μητσοτάκη. 

Πάντως, για να μην αδικήσω τον κ.Τσίπρα, είπε και το ωραίο: “Δεν μπορεί οι σέρβισερς που έχουν αγοράσει ένα δάνειο στο 15% της αξίας του να ζητούν το 100%. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τους αδύνατους και τους ευάλωτους και να θεσπίσουμε μία ρύθμιση ώστε να μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους”. 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Εκείνοι που ακούνε “Περιστέρης” και γίνονται…κοράκια από το κακό τους, ας μη βιάζονται να πανηγυρίσουν. Το deal με τον Αυστραλό θα γίνει. Και μάλιστα στην τιμή που είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Πάντως, στη Λ. Αθηνών,  δύο είναι τα “χαρτιά” που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Η Attica Bank που έκλεισε και χθες στο -30% και η MIG που με ένα +30% ξέφυγε από τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς των 0,1668 ευρώ ανά μετοχή και απογειώθηκε στα 0,217 ευρώ, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 203,87 εκατ. ευρώ!.

ATTICA BANK: Δεν θα πω πολλά. 1. Ο αξιότιμος κύριος που “παράγγειλε” το ράλι για να σβήσει κάποιες από τις τεράστιες χασούρες του παρελθόντος, μη αντιδρών σε όλες τις γελοίες (όπως αποδείχθηκε) διοικήσεις που προηγήθηκαν της σημερινής, θα είναι τελικά αυτός που θα βρει…το μπελά του, μαζί φυσικά με κάποιες χρηματιστηριακές που σιγοντάρισαν στο “κόλπο”. 2. Τα…”κορόιδα της τράπουλας”, όπως κάποιοι νόμισαν πως είναι οι Μπακο-Καυμενάκηδες, θα τη κάνουν…κατσίκα (λαική έκφραση του αποχωρώ γρήγορα) και θα αφήσουν σύξυλο το “σύστημα” αν η μετοχή δεν κάνει αρκετά ακόμα -30%. 

MIG: Εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Ούτε ο Μητσοτάκης ο αρχιλομπίστας του 1999 με τα Λαναρόχαρτα δεν έχει πετύχει αυτό που πέτυχαν οι σημερινοί του διάδοχοι. Και προφανέστατα, το θέμα θα πάρει και πολιτικές διαστάσεις όπου νάναι, καθώς ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος  (που μάλλον δεν δρα μόνος) έχει κάνει τους πάντες …σκόνη. Όχι πως στο τέλος της ημέρας θα κερδίσει, αλλά τα λεφτά που χάνονται και κυρίως το deal που καθυστερεί με την Attica και την ΑΝΕΚ, δεν είναι μια απλή υπόθεση ενός χρηματιστηριακού παιχνιδιού. Παρεμπιπτόντως, ούτε εδώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει;  Αόματοι όλοι; αλά Μίμη Φωτόπουλο στην ταινία “η κάλπικη λίρα”;

Μυστήρια πράγματα. Που αν δεν διαλευκανθούν, θα δώσουν τροφή σε ουκ ολίγους που λένε πως …το κόλπο ήτανε στημένο από πολλούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι υπεράνω υποψίας.

B&B

Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας «άνοιξε» σαμπάνιες στο άκουσμα ότι μεγάλο εν δυνάμει ντηλ χαλάει;

Η χαρά του ήταν απίστευτη που ένας ανταγωνιστής επιχειρηματίας πιθανόν να αποτύγχανε! Έλα όμως που το big deal ΔΕΝ θα χαλάσει!!!!

οι οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν πάνω από 80% των κόκκινων δανείων. Αυτά είναι, λοιπόν, το κρίσιμο μέγεθος του Ηρακλή. Επιπλέον, έχουν βγει χιλιάδες διαταγές πληρωμής από οφειλές σε κάρτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών διαθέτουν μια πρώτη κατοικία. Τι θα γίνει μ αυτούς; Τα καθαρά δάνεια πρώτης κατοικίας δεν είναι τεράστιου ύψους, ώστε να αποτελέσουν πρόβλημα σε σχέση με τον Ηρακλή.

Η επιχειρηματολογία; Εάν πράγματι η Federal Reserve θέλει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%, η ύφεση είναι κάτι παραπάνω από εξασφαλισμένη.

Ο Μπάφετ για τα κρυπτονομίσματα: «Εάν μου λέγατε ότι έχετε όλα τα bitcoins του κόσμου και μου τα δίνεται για 25 δολάρια, δεν θα τα έπαιρνα επειδή, τι θα έκανα με αυτά; Θα έπρεπε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να τα πουλήσω πίσω σε σας. Δεν θα χρησιμεύσουν σε κάτι».

Το 2015, δηλαδή, οι 24 εταιρείες –που λειτουργούσαν βάσει ενός μεταβατικού καθεστώτος, πριν αδειοδοτηθούν το καλοκαίρι του 2021– εμφάνισαν τζίρο της τάξεως των 2 δισ. ευρώ. Το 2019 το μέγεθος αυτό ενισχύθηκε κατά περισσότερες από τέσσερις φορές (8,5 δισ.), υπερδιπλασιάστηκε το 2021, σε 17,5 δισ., και διαμορφώθηκε σε 21,3 δισ. πέρυσι.

ΛΑΦ

Απαντώντας στην σημερινή παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ο οποίος ανέφερε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν πλειστηριασμοί) ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ο νόμος Κατσέλη προστάτευσε τους ευάλωτους δανειολήπτες που έγινε στην συνέχεια νόμος Σταθάκη. Ο κ. Λαφαζάνης που έκανε και τότε τις καταγγελίες έχει κριθεί από τον ελληνικό λαό και στις εκλογές έπεσε στο 0,5%» και πρόσθεσε ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ «γίνονταν πλειστηριασμοί, αλλά δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αδύνατων πολιτών αλλά πλειστηριασμοί σε βάρος στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ακολούθως είπε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και υπογράμμισε: «Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα αποτρέψουμε αυτή την οδυνηρή προοπτική για τους δανειολήπτες. Ο πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να καταργηθεί. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο.

Keywords
Άγιος Βαλεντίνος, τσιπρας, mig, νεα κυβερνηση, κοζανη, alpha bank, κυβερνηση, mig, alpha tv, attica bank, πτωχευτικός κώδικας, σρόιτερ, alpha, εκλογες, συριζα, ΠΑΣΟΚ, λαφαζάνης, τραπεζες, funds, original, αθηνα, τερνα, deal, attica, ανεκ, ντηλ, big, ηρακλης, καλοκαιρι, ολγα λαφαζανη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, ητανε μια φορα, αγιου βαλεντινου, το θεμα, σρόιτερ, ανεκ, δανεια, δουλεια, θεμα, πειραιως, πλαισιο, σημερινη, υφεση, ψεματα, ψωμι, alpha, alpha tv, attica, αγαπη, ελεος, βλεμμα, γινει, δανειο, δευτερο, δυστυχως, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγινε, ευρω, ειπε, εκφραση, επρεπε, εφοπλιστης, υποθεση, καψουρα, κλιμα, λαφαζάνης, λεφτα, μακεδονια, μητσοτακης, μπορειτε, ντηλ, πλειστηριασμοι, πτωχευτικός κώδικας, ρυθμιση, συζυγο, συνεχεια, τερνα, τιμη, φυσικα, φορα, χαρα, attica bank, big, deal, ιδιαιτερα, λαφαζανη, μπροστα, original, funds, θεματα, ωραιο, χερια
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα