Ο… απόστολος Παύλος της Δημοκρατίας έδωσε παράταση στο καρναβάλι της πολιτικής – Σαρακοστή στο ΧA, με ολίγον από αστακό – 4 αξιολογήσεις στην Οικονομία

Η γιορτή, λένε πολλοί, κρατά 40 μέρες. Άρα, λογικό και το Καρναβάλι να πάρει πολιτική παράταση. 

Αφού ευχηθώ “καλά ξεμπερδέματα” στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμαι: Δεν μας έφτανε το “ρουφιανιλίκι” με τους δορυφόρους της Google, το άλλο “ρουφιανιλίκι” με την παρακολούθηση των κινητών, έρχονται τώρα και οι…προοδευτικοί  Big Brothers της πολιτικής;

που σου φωτογραφίζουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, την οικογένεια, (προσεχώς και τη γκόμενα ή τον γκόμενο) δίνοντας “σήμα” στους “αγανακτισμένους” και …ότι ήθελε προκύψει;

Όσοι έχουν διαβάσει ιστορία, θα θυμούνται ποιοι ήταν αυτοί που τα βράδια έβαφαν με Χ σπίτια αντιπάλων, ώστε την άλλη μέρα να αναλάμβαναν το …θεάρεστο εθνικό τους έργο οι ομάδες των φανατικών προς “παραδειγματισμό” και “συμμόρφωση” των ενοίκων.

Κάτι τέτοιο, κάνουν και οι συμμορίες των κλεφτών σήμερα. Παρακολουθούν το σπίτι που μένει το “θύμα”, βάζουν μια βούλα στο κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και οι συνεργάτες τους, τα κλεφτρόνια, αναλαμβάνουν τα περαιτέρω.

Τι τραβάει και αυτή η αριστερά με τους τύπους που έχει μπλέξει, ε;

Αυτό πάντως που σημειώνω, είναι ότι ένα δημοσιογράφο, για να τον δοξάσει ένας τύπος με 100% φασιστική νοοτροπία, θα πρέπει να βγαίνει μόνιμα ή τακτικά έστω, στο γυαλί. Οι γραφιάδες των εφημερίδων, όσο καλοί και αν είναι, μένουν στα “αζήτητα”. Λογικό, άλλωστε. Ο λαουτζίκος, για να πάρει τη φασιστική μαστούρα του, θα πρέπει να γνωρίζει κατά πρόσωπο τον “εχθρό” του.   

Παρατήρηση:  Με αυτή την…εξέγερση του κ. Παύλου, “διαγράφηκαν” από την πολιτική επικαιρότητα οι υποκλοπές, “διαγράφεται” σιγά σιγά και η καταδίκη με 13-0 από τους ανώτατους δικαστικούς για παράβαση καθήκοντος του Ν. Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, μένει να δούμε τι θα γίνει και με την άλλη δίκη, με τον Παπαγγελόπουλο. Αν αυτός αθωωθεί, πάμε για την απόλυτη ισοπαλία. Και φυσικά, θα ακούσουμε ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ το “υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”.

Όσον αφορά σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι “μηχανή” έχει στηθεί από τους δύο “μονομάχους” σε όλα τα επίπεδα, δεν πειράζει, θα το καταλάβουν το βράδι των εκλογών.

Αλλάζουμε πίστα, πάμε χρηματιστήριο

Αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής από χθες. Αν αυτό σηματοδοτεί κάτι, ολίγοι το γνωρίζουν. Βέβαια, σε ένα σαρακοστιανό τραπέζι δεν χωράνε μόνο λαγένες, τρουσιά και ελιές. Υπάρχουν και οι γαριδούλες, οι καραβίδες, σαρακοστιανός και ο αστακός. 

Γενικώς πάντως, τα θρυλούμενα από αναλυτές για το πόσο θα ανέβει η τάδε μετοχή αν πάρει μεγάλο ποσοστό ο Μητσοτάκης και πόσο θα κερδίσει η δείνα μετοχή με την επενδυτική βαθμίδα ή με τις ενδιάμεσες αναμενόμενες αναβαθμίσεις από Οίκους, καθόλου δεν τα ενστερνίζομαι. 

Παρεμπιπτόντως, βρισκόμαστε μπροστά σε 4 αξιολογήσεις ξένων οίκων μέχρι την 21η Απριλίου.

Ο οίκος  Scope Rating θα αξιολογήσει την οικονομία στις 3 Μαρτίου.
Βαθμολογεί την Ελλάδα με BB+ και σταθερές προοπτικές. Θα τις κάνει θετικές;
Ο οίκος DBRS θα αξιολογήσει την οικονομία στις 10 Μαρτίου.
Βαθμολογεί την Ελλάδα με BB High και σταθερές προοπτικές. Θα τις κάνει θετικές;
Ο οίκος Moody’s θα αξιολογήσει την οικονομία στις 17 Μαρτίου.
Βαθμολογεί την Ελλάδα με Βα3 και σταθερές προοπτικές. Είναι ο πιο αυστηρός, καθώς για να πάρει από αυτόν η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα, χρειάζεται να “πηδήξει” τρία σκαλιά για το ΒΒΒ-. Θα δώσει κάτι στις 17 Μαρτίου;
Ο οίκος Standard and Poor’s θα αξιολογήσει την οικονομία στις 21 Απριλίου.
Βαθμολογεί την Ελλάδα με ΒΒ+ και σταθερές προοπτικές. Ένα σκαλί μόλις από το πολυπόθητο ΒΒΒ-. Καθοριστική η απόφασή του.

Η κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, δεν μπορεί  σε καμιά περίπτωση να είναι αυτόνομη. Και σημειώνουμε τις εκτιμήσεις οικονομολόγων και στρατηγικών αναλυτών (τελευταία της Goldman Sachs) που λένε ότι “Οι μετοχές φαίνεται να παραβλέπουν τις κινήσεις των επιτοκίων και από την ΕΚΤ αλλά και από τη Fed, γεγονός που θα φέρει μόνο προβλήματα στις αγορές και τις μετοχές”.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα για το Κίεβο στα ανατολικά. Ηρωική άμυνα, αλλά οι Ρώσοι κερδίζουν. Θα χρειαστούν πολλά όπλα από τη Δύση για να μπορέσει ο Ζελένσκι να ανακαταλάβει τις περιοχές στο Ντονέσκ και ακόμα περισσότερα για να πάρει πίσω την Κριμαία. Ανησυχητική γενικώς η κατάσταση, καθώς “μπλέκει” στην εξίσωση και η “ειρηνοποιός” Κίνα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο πόλεμος δεν δείχνει να φτάνει σε τέλος.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα