Πετρέλαιο: Βουτιά πάνω από 5 δολάρια στις τιμές

Θεαματική πτώση που ξεπέρασε τα 5 δολάρια κατέγραψαν σήμερα οι πετρελαϊκές τιμές, περιορίζοντας έτσι μέρος των σημαντικών κερδών που είχαν αποκομίσει από το καλοκαίρι.

Η πτωτική τάση στις τιμές είχε ξεκινήσει από νωρίς, αφότου έγινε γνωστό ότι τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+ διατήρησαν αμετάβλητη την πολιτική τους, χωρίς νέες περικοπές στα επίπεδα προσφοράς. Όμως, τα νεότερα

στοιχεία από την αμερικανική αγορά και την αρμόδια ενεργειακή υπηρεσία του EIA που έδειξαν μεγάλη πτώση στη ζήτηση βενζίνης, στα 8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τους από την έναρξη της χρονιάς διεύρυναν τις απώλειες στους δείκτες.

Έτσι το Brent έκλεισε πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 90 δολαρίων, στα 85,81 δολάρια το βαρέλι, με «βουτιά» ύψους 5,6% ή 5,11 δολάρια. Αντιστοίχως το αμερικανικό WTI διαμορφώθηκε στα 83,22 δολάρια με αντίστοιχη καθίζηση ύψους 5,6% ή 5,01 δολάρια.

Ουσιαστικά μέσα σε μια εβδομάδα, οπότε το κλίμα στα commodities αντεστράφη, οι τιμές έχουν χάσει περίπου δέκα δολάρια! Αν και οι καταναλωτές διεθνώς διαμαρτύρονται και δίκαια ότι οι τιμές στην αντλία δεν έχουν ακολουθήσει τη ραγδαία αυτή πτώση!

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-voutia-pano-apo-5-dolaria-stis-times.htm
Τυχαία Θέματα