Συρία: Εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης έπληξε ο αμερικανικός στρατός

Δύο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο Σώμα του στρατού του Ιράν, έπληξαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Τα πλήγματα ακριβείας, σε νόμιμη άμυνα, αποτελούν απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από

το Ιράν» πρόσθεσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι έγιναν κατόποιν διαταγής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι επιχειρήσεις ανακοινώθηκαν μετά το μήνυμα που απηύθυνε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, προειδοποιώντας τον εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για εξάπλωση του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς.

«Του μεταφέρθηκε ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα πάω παραπέρα» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέρμπι.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, Αμερικανός πολίτης υπέκυψε εξαιτίας καρδιακής ανακοπής που υπέστη ενώ καλυπτόταν κατά τη διάρκεια μίας από τις επιθέσεις, ενώ άλλοι 21 υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, όμως έκτοτε επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε τα πλήγματα για να καταστεί σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τέτοιες επιθέσεις και θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους» ανέφερε ακόμη ο Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι τα πλήγματα διαχωρίζονται από την εξελισσόμενη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και δεν σηματοδοτούν αλλαγή της προσέγγισης των ΗΠΑ ως προς αυτόν τον πόλεμο.

Νωρίτερα χθες Πέμπτη, το Πεντάγωνο ανακοίνωνε πως αμερικανικές δυνάμεις και σύμμαχοί τους έγιναν στόχος τουλάχιστον 16 επιθέσεων στη Συρία και στο Ιράκ (12 και 4 αντίστοιχα) από την αρχή του μήνα, κατηγορώντας εκ νέου «παραστρατιωτικές ομάδες συνδεόμενες με το Ιράν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί ανεπτυγμένους περίπου 900 στρατιωτικούς της στη Συρία και άλλους σχεδόν 2.500, στο Ιράκ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Αναζητήσεις
syria-egkatastaseis-ton-frouron-tis-epanastasis-eplixe-o-amerikanikos-stratos.htm
Τυχαία Θέματα