ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Ο Φώτης Κουβέλης θα προσπαθήσει απόψε να … σώσει την παρτίδα, της αυτόνομης πορείας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για λογαριασμό των υπαλλήλων του αλλά και των μικρομετόχων, οι οποίοι θα χάσουν οριστικά τα λεφτά τους, αν περάσει το σχέδιο που υπάρχει έτοιμο στα σκαριά. Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ

είναι να ανακεφαλαιοποηθεί αυτόνομα το Τ.Τ και να γίνει η «5η συστημική τράπεζα», συγχωνευόμενη πιθανόν με την ATTICA BANK.

Πάντως δεν είναι εύκολο να περάσει μια τέτοια απόφαση, δεδομένης της άποψης της τρόικας, ότι το Τ.Τ είναι μη βιώσιμο, άρα, πρέπει να σπάσει στα δύο και το υγιές του τμήμα να πωληθεί. Προφανώς, σε μία από τις τράπεζες Alpha, Εθνική/Eurobank ή Πειραιώς – ΑΤΕ.

Και ενώ όλα είναι σχεδιασμένα να συμβούν μέσα στον Ιανουάριο, δεν αποκλείεται καθόλου να έχουμε νέα καθυστέρηση, ή και αναβολή. Ο λόγος είναι, ότι τα προβλήματα που είχαν – και τα πρόσθετα που απέκτησαν – μετά την επαναγορά του χρέους της χώρας οι συστημικές τράπεζες, είναι πιθανό να μην τους επιτρέψουν, σε τόσο σύντομο χρόνο, να προχωρήσουν σε προτάσεις για το Τ.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα