Βενιζέλος σε Γιούνκερ: Η παράταση χρόνου δεν προϋποθέτει περισσότερα χρήματα

Την ανάγκη να πάρει η Ελλάδα παράταση χρόνου προκειμένου το πρόγραμμα τα γίνει περισσότερο εφαρμόσιμο, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής τους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

είπε πως η παράταση χρόνου δεν προϋποθέτει και περαιτέρω χρηματοδότηση και τρίτο πρόγραμμα.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «είναι απόλυτη η ανάγκη τα οποιαδήποτε μέτρα να συνδυαστούν με ένα άλλο διεθνές επικοινωνιακό πλαίσιο: Πρέπει να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της μέσα στο ευρώ και να σταλούν διεθνώς μηνύματα σταθερότητας και βεβαιότητας για την πορεία της χώρας».

«Η διαχείριση του υφισταμένου προγράμματος και των εκταμιεύσεων πρέπει να γίνει με τρόπο που να διευκολύνει την ρευστότητα, τις επενδύσεις, την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, διότι αν δεν υπάρχει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων δεν πείθονται ούτε οι αγορές, ούτε οι πολίτες, ότι η όλη προσπάθεια έχει νόημα», είπε σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε από την πλευρά του ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο αίτημα για παράταση χρόνου και ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος σε κάθε σενάριο που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

σχετικά άρθραΣτις 24 Αυγούστου το ραντεβού Σαμαρά-Μέρκελ στο ΒερολίνοΔΗΜΑΡ: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΑΤΕbankΣυνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Σιμόν ΠέρεςΣαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει»Σύγκρουση Κουβέλη-Στουρνάρα για την εφεδρεία στο ΔημόσιοSpiegel: Στους δέκα πιο «επικίνδυνους» πολιτικούς ο ΤσίπραςΣυνάντηση Παπούλια με ΣτουρνάραΝίκος Δένδιας: «Απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας!»Πώς συνδέεται ο κύριος Λαφαζάνης με την ΑΤΕ;Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Νίκος Νικολόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα