Υπό κατάσχεση το σπίτι πολύτεκνου για χρέη 2.200€ στην εφορία

Σε κατάσχεση του σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας προχώρησε η Εφορία της Μυτιλήνης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το χρέος της οικογένειας είναι 2.260 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του σπιτιού που κατάσχεται υπολογίζεται στις 70.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα συμβασιούχο – εργαζόμενο στα έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που είναι απλήρωτος, η σύμβαση του λήγει τον επόμενο μήνα με άγνωστο το εργασιακό του μέλλον, η γυναίκα του είναι άνεργη

και είναι πολύτεκνοι, καθώς έχουν 4 παιδιά, το μεγαλύτερο των οποίων είναι ηλικίας 11 ετών.

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας», δηλώνει ο πολύτεκνος πατέρας, που εξηγεί πως σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη.

«Το χρέος στην Εφορία είναι 1.330 ευρώ από ένα φόρο εισοδήματος του 2006 με τις σχετικές προσαυξήσεις, καθώς και 210 ευρώ από το χαράτσι του 2011. Όπως είναι φυσικό, έσπευσα πρωί – πρωί τη Δευτέρα στην Εφορία, για να ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις. Μου είπαν ότι μου έστελναν ειδοποιητήρια σε σπίτι που έμενα παλαιότερα, όμως αυτά δεν έφτασαν ποτέ σε εμένα, αφού έχω αλλάξει διεύθυνση από το 2006. Ζήτησα να μάθω αν μπορώ να κάνω κάποιο διακανονισμό, όμως η απάντηση που πήρα δεν ήταν σαφής, αφού κάποιοι υπάλληλοι μού έλεγαν ότι μπορώ, ενώ κάποιοι άλλοι ότι δεν γίνεται, αφού έχει προχωρήσει η διαδικασία της κατάσχεσης. Η αντιμετώπιση κάθε άλλο παρά φιλική και καθησυχαστική ήταν, απέναντι στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι ως συμβασιούχος στην αρχαιολογία και είμαι απλήρωτος εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα, η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα πληρωθούμε τέλος Νοεμβρίου. Η σύζυγός μου είναι και αυτή άνεργη τα τελευταία χρόνια και όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Κατά πάσα πιθανότητα θα δανειστούμε χρήματα από φίλους και συναδέλφους, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε το σπίτι μας και την οικογενειακή μας γαλήνη. Μας ενημέρωσαν πως αν καταβάλλουμε τα χρήματα τοις μετρητοίς, μπορεί να τύχουμε μιας έκπτωσης περίπου 40%».

Σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Κέντρο σημειώνει ότι: «Κυριολεκτικά ξεσάλωσαν Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Κάνουν το παν με μεγάλο μεράκι και «πάση θυσία», να εξασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τα δάνεια των τοκογλύφων, πτωχεύοντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στέρησαν τη δουλειά στο 30% των εργαζομένων στέλνοντας τους στην ανεργία. Στέρησαν το δικαίωμα στην πρόσβαση για τις δομές υγείας, αφήνοντας τους ανασφάλιστους. Στέρησαν το ψωμί από το τραπέζι των ανέργων και όχι μόνο. Στερούν ότι κοινωνικό αγαθό υπάρχει και είναι δικαίωμα, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, μόρφωση, ψυχαγωγία κτλ. Τώρα έρχονται να πάρουν και το κεραμίδι που στεγάζουμε τα παιδιά μας…».

Keywords
Τυχαία Θέματα