Αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στη Βοστώνη οι Ταλιμπάν

Την οποιαδήποτε ανάμιξη στις δύο φονικές εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν χτες κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης αρνήθηκαν την Τρίτη οι πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο το Μάιο του 2010 στην Τάιμς Σκουέρ.

“Είμαστε υπέρ των επιθέσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, όμως δεν είμαστε αναμιγμένοι σ’ αυτή την επίθεση”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), του κινήματος των πακιστανών Ταλιμπάν.

Η

προσκείμενη στην Αλ-Κάιντα οργάνωση, με ένα βίντεο που αποδίδεται σε αυτήν, είχε αναλάβει την ευθύνη το Μάιο του 2010 για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Όμως ένας εκπρόσωπος της ΤΤΡ είχε έπειτα αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Η οργάνωση αυτή που προωθεί τον ιερό πόλεμο έχει τη βάση της στις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, και τα τελευταία έξι χρόνια αυξάνει τις επιθέσεις εναντίον των τοπικών δυνάμεων της τάξης, της σιιτικής μειονότητας, ξένων συμφερόντων και των λαϊκών κομμάτων.

Μάλιστα, ένας Αμερικανός πακιστανικής καταγωγής, ο Φάιζαλ Σαχζάντ, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ως δράστης αυτής της αποτυχημένης επίθεσης, ενώ είχε υποστηρίξει πως είχε περάσει 40 ημέρες, από τον Δεκέμβριο του 2009 ως τον Ιανουάριο του 2010, με τους πακιστανούς ταλιμπάν, οι πέντε από τις οποίες ήταν αφιερωμένες στην κατασκευή βομβών.

Keywords
Τυχαία Θέματα