Σε πλειοψηφία εκ των έσω ελπίζει η Μέρκελ για την Κύπρο

Ο Michael Fuchs, αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Παράταξης της Angela Merkel, περιμένει ότι θα επιτευχθεί «εσωτερική πλειοψηφία» για το κυπριακό πακέτο, κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στη “Rheinische Post”, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πακέτο για την Κύπρο

θα περάσει, χωρίς ο κυβερνητικός συνασπισμός να χρειασθεί, όπως στην περίπτωση του ελληνικού προγράμματος, το δεκανίκι της αντιπολίτευσης.

«Θα περάσει. Δεν υπάρχουν ανοιχτά κρίσιμα σημεία… Είναι όμως επίσης ξεκάθαρο, ότι η βοήθεια προς την Κύπρο δεν μπορεί να αυξηθεί εκ νέου. Αν οι Κύπριοι χρειάζονται 5,5 δισ. ευρώ παραπάνω, θα πρέπει να δουν πού θα βρουν το ποσό», είπε, προσθέτοντας ότι η παροχή επιπρόσθετης βοήθειας προς την Λευκωσία θα καθιστούσε το χρέος της χώρας μη βιώσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι περίπου 12 τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το κυπριακό πακέτο και αρκεί μια δεκάδα ακόμα «αντιρρησιών» για να απαιτηθεί και πάλι η στήριξη της αντιπολίτευσης, ώστε το πακέτο για την Κύπρο να εγκριθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα