Δένδιας: Θα είμαστε αμείλικτοι σε θέματα βασανισμών

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ξεκαθάρισε ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμών των συλληφθέντων της διπλής ληστείας στην Κοζάνη, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είχε προηγηθεί μια σκληρή μάχη των αστυνομικών με τους φερόμενους ως τρομοκράτες.

«Θα είμαστε αμείλικτοι αν προκύψει ότι υπήρχε βασανισμός μετά τη σύλληψη.

Δεν μπορεί όμως να υιοθετείται αβασάνιστα αυτή η άποψη, όταν έχει προηγηθεί συμπλοκή. Θα τη χειριστεί την υπόθεση η δικαιοσύνη και θα πρέπει να περιμέμουμε πριν υιοθετήσουμε άκριτα οποιαδήποτε άποψη. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους. Η χώρα δίνει μια μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. Αυτή η μάχη αφορά τον κάθε πολίτη. Αν περάσει προς τα έξω ότι έχουμε πρόβλημα με την τρομοκρατία μην ελπίζει κανείς ότι θα γίνει κάποια συνεργασία. Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές, αλλά και το φαινόμενο είναι επίσης. Σε ευνομούμενο κράτος είναι απαράδεκτο να γίνονται βασανισμοί. Αν αποδειχθεί θα είναι αμείλικτες οι κυρώσεις», επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας: «Μου ελέχθη ότι υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή και δόθηκε προτεραιότητα στο να μην υπάρχει πυροβολισμός, καθώς υπήρχε και όμηρος. Δόθηκαν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα για να τους αναγνωρίσουν οι πολίτες και γι’ αυτό το λόγο έγινε photoshop για να μοιάζουν με μέσο άνθρωπο και να γίνουν αναγνωρίσιμοι, ώστε να δοθούν τυχόν πληροφορίες στην αστυνομία. Και μου είπαν ότι αν είχαν «λερωμένη τη φωλιά τους» θα έβγαιναν οι φωτογραφίες. Να επαναλάβω ότι δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων»,κατέληξε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα