Εκδήλωση για την Μαρία Κάλλας στην «Τεχνόπολις»

Με αφορμή την 89η επέτειο από την γέννηση της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου, ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» διοργάνωσε  επίσκεψη μνήμης στο ομώνυμο Μουσείο, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

 Τα εκθέματα αφορούσαν τη ζωή αλλά και την καριέρα της και ήταν επιστολές, φωτογραφίες και ντοκουμέντα, σπάνιο υλικό που παραχωρήθηκε από συλλέκτες και ιδιώτες. Η προσέλευση των θεατών ήταν πολύ ικανοποιητική, κάτι που αποδεικνύει ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο στόχος του «Συλλόγου Μαρία Κάλλας». Πρόκειται για τη λειτουργία και τον εμπλουτισμό του Μουσείου προς τιμή της υψιφώνου και αν είναι δυνατό,

να μεταφερθεί το Μουσείο σε έναν άλλο χώρο στη Μητροπόλεως που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

 Το 2013, στην επέτειο των 90 χρόνων, ο εορτασμός θα μπορούσε να γίνει εκεί σύμφωνα με τη φιλοδοξία του Συλλόγου.Στην εκδήλωση μνήμης βρέθηκαν οι θαυμαστές της Κάλλας, πλήθος δημοσιογράφων αλλά και η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Τεχνόπολις» Κώστας Μπιτζάνης. Ο Σύλλογος προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της Κάλλας και αυτή η διοργάνωση κρίθηκε πετυχημένη και πολύ καλή αρχή για την επίτευξη του σκοπού. 

Keywords
Τυχαία Θέματα