Για να γίνει μια μητέρα… super μαμά

Τι θα κάνεις σπίτι, απόψε; Η μέρα που πέρασε ήταν δύσκολη, χωρίς βέβαια αυτό ν’ αποτελεί έκπληξη. Ο Διευθυντής σου ήταν ανυπόφορος σήμερα, οι απογευματινές σου συναντήσεις σε άφησαν με την αίσθηση ότι παρουσιάζεις σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία σου με τον συνάνθρωπο και τώρα, ενώ έχει ήδη σκοτεινιάσει, εσύ κινείσαι με γοργές, αποφασιστικές κινήσεις στην κουζίνα κι έχεις ετοιμάσει, σε αξιοθαύμαστα μικρό χρόνο, είναι η αλήθεια, το αυριανό, υγιεινό γεύμα για τα ‘’βλαστάρια’’ σου. (Μια φωνούλα μέσα σου λέει, ότι πάλι θα το αντικαταστήσουν με μακαρόνια

από το ψυγείο αλλά τουλάχιστον εσύ θα έχεις κάνει το χρέος σου).

Χώνεσαι κάτω από το ντους και μετά από λίγα λεπτά εμφανίζεσαι…αλλιώς ! Φρέσκια και ξεκούραστη, χαμογελάς αυτάρεσκα μπροστά καθρέφτη, ενώ απλώνεις την τελευταία στρώση mascara για έντονο look. (Μία δεν είναι ποτέ αρκετή, όλες το ξέρουν). Ο καλός σου, που περνά βιαστικά μπροστά σου, στέκεται ξαφνικά απορημένος. Χωρίς να κρύψει τον θαυμασμό του, αναρωτιέται, γιατί δεν το θυμόταν, ότι θα έβγαινες σήμερα. Πολλά αιχμηρά και γυναικεία μπορείς να απαντήσεις αλλά δεν χαλαλίζεις την καλή σου διάθεση. Περιορίζεσαι στο πεταχτό φιλί στο μάγουλο και στη συμβουλή να μη σε περιμένει, μάλλον θ΄αργήσεις !

Σύντομα βρίσκεσαι να οδηγείς ανυπόμονα, με τα παράθυρα ανοιχτά και τη μουσική στη διαπασών. Στοίχημα, ότι οι γύρω οδηγοί που σε κοιτούν με νόημα, μακαρίζουν τον τυχερό που θα σε συναντήσει σε λίγο … Αμέσως μετά το τέλος του αγαπημένου σου τραγουδιού παρκάρεις μπροστά από το συμπαθητικό εστιατόριο που έχετε ορίσει ως τόπο συνάντησης τα τελευταία χρόνια. Όλες στην ώρα σας. Είστε, άλλωστε, πάντα εκεί που πρέπει, ακριβώς όταν πρέπει. Το αντίθετο θα δημιουργούσε καθημερινά μικροπροβλήματα και θα τάραζε την ήσυχη ροή της καθημερινότητας πολλών.

Οι ενθουσιώδεις αγκαλιές και τα φιλιά σύντομα ακολουθούνται από τα πρώτα σχόλια για τις αυξομειώσεις βάρους από και προς κάθε μέλος της παρέας (Θέμα διαχρονικό αλλά πάντα επίκαιρο)! Το αλκοόλ ρέει άφθονο και οι φωνές και τα γέλια κάνουν τους γύρω θαμώνες να κοιτούν περίεργα. Η θεματολογία εναλλάσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς κι όλα δείχνουν, ότι τίποτα από όσα λέγονται σε αυτή την κεφάτη παρέα δεν είναι αδιάφορο ή ασήμαντο. Τα γέλια ακολουθούνται από στιγμές σιωπής και περισυλλογής, για να δώσουν τη σειρά τους σε ψιθυριστά ‘πιπεράτα’ σχόλια για κοινούς γνωστούς και φίλους, ενώ οι αναστεναγμοί και τα δάκρυα φέρνουν κοντά όλους τους έρωτες, παλιούς και καινούριους.

Η φευγαλέα ματιά στα ρολόγια επιβεβαιώνει ότι η ώρα πέρασε, ώρα για επιδόρπιο! Η απόφαση είναι ομόφωνη: Απόψε, επιτρέπεται! Οι τόνοι αρχίζουν να πέφτουν κι η κούραση βαραίνει ανησυχητικά τα βλέφαρα. Όλες όμως νοιώθετε ευτυχισμένες κι ανάλαφρες. Η φιλική μάζωξη (ξανα)λειτούργησε ως ομαδική ψυχοθεραπεία. Μέσα σε λίγες ώρες ανταλλάχθηκαν εμπειρίες ζωής, αγωνίες, άγχη, όνειρα και προσδοκίες. Χωρίζετε με την υπόσχεση να το επαναλάβετε σύντομα, αν και μέσα σας γνωρίζετε, ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο…

Ας μην απορούμε, λοιπόν: την επόμενη φορά που κάποια από αυτές τις super εργαζόμενες μαμάδες, βρεθεί δίπλα μας να συνεχίζει γελαστή και δυνατή το δύσκολο έργο της, όταν εμείς γκρινιάζουμε ή καταρρέουμε, θα ξέρουμε το μυστικό της. Απλό αλλά θαυματουργό, λειτουργεί πάντα και αποτελεί το καλύτερο καύσιμο για τη μέγιστη απόδοση του «γυναικείου υπερ-κινητήρα»! Καν’ το κι εσύ, μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα