Η Τουρκία σαρώνει στον τουρισμό

Την ώρα που η Ελλάδα… αγκομαχάει, επιχειρώντας να “μαζέψει” τις παιδικές ασθένειες του τουριστικού προϊόντος της, και κυρίως εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, διαμορφώνοντας πολλές φορές συνθήκες δυσφήμισης και όχι προβολής της χώρας, η γειτονική Τουρκία πατάει γκάζι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να επενδύσει τεράστια ποσά για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υποδομών της στα λιμάνια, προσδοκώντας σε… σοκαριστικά κέρδη από τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το

2012, στα λιμάνια της Τουρκίας βρέθηκαν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε κρουαζιέρες, που άφησαν μεγάλα ποσά στην εθνική οικονομία της χώρας, καθώς συνήθως ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι περισσότερο “ακριβός”, και προσελκύει εύπορους.

Φέτος, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, 37 κρουαζιερόπλοια αποβίβασαν 58.329 τουρίστες σε λιμάνια της Τουρκίας, και η κυβέρνηση Ερντογάν προσδοκά να αυξήσει το μερίδιό της σε διεθνές επίπεδο, ποντάροντας σε προβλέψεις ότι η πανίσχυση ισπανική τουριστική βιομηχανία υποχωρεί, και η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανακάμψει, ούτε να δρομολογήσει δράσεις για τον εκσυγχρονισμό των δικών μας λιμανιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα