Η ζωή της Φρίντα Κάλο στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Η ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου των έντονων χρωμάτων, της Φρίντα Κάλο, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη). Πρόκειται για το έργο «Frida/ Frida»(με το βλέμμα της Φρίντα) της Ester Andre Gonzalez, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, το 2008 στην ίδια σκηνή. Η αισιοδοξία της, το πάθος της για τη ζωή και την τέχνη, η αναζήτησή της για ελευθερία και δικαιοσύνη, καθώς και ο εσωτερικός διάλογος της διάσημης καλλιτέχνιδος με τον εαυτό της, αλλά

και με τον κόσμο που την περιβάλλει αποτελούν τα βασικά συστατικά της παράστασης. Ένας πολύχρωμος καμβάς, ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων, διαλόγων και φωνών απαρτίζουν την ιστορία, της οποίας η αφήγηση γίνεται σε πρώτο, σε δεύτερο ακόμη και σε τρίτο πρόσωπο.

Την ευφάνταστη σκηνοθεσία της παράστασης που αντικατοπτρίζει την πολύπτυχη προσωπικότητα της μεγάλης ζωγράφου υπογράφει η γαλλομεξικανικής καταγωγής συγγραφέας του έργου, Ester Andre Gonzalez. Τους ρόλους υποδύονται η Εβελίνα Αραπίδη, η Κωνσταντίνα Τάκαλου και ο Γιάννης Φίλιας, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Χρήστος Κωνσταντέλλος.

Η ζωγράφος γεννήθηκε το 1907, είχε ινδιάνικη καταγωγή, από την πλευρά της μητέρας της, και ουγγροεβραϊκές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της. Άρχισε να ζωγραφίζει το 1925, όταν έμεινε για μήνες στο κρεβάτι μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που την άφησε ανάπηρη. Χαρακτηρίστηκε μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, αν και επισκιάστηκε από τη φήμη του συζύγου της Ντιέγκο Ριβέρα, από τους πλέον διάσημους ζωγράφους της Λατινικής Αμερικής. Πέθανε μόλις 47 χρόνων. Το σπίτι της στο Μεξικό ονομάστηκε «Μπλέ σπίτι», φιλοξενώντας τα έργα της, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν αυτοβιογραφικά. Η Φρίντα Κάλο ήταν ένα πλάσμα παιχνιδιάρικο και προβοκατόρικο μαζί, παθιασμένο, με χιούμορ και υπερβολικό στον έρωτα.

Η παράσταση «Frida/Frida» ανεβαίνει από Τετάρτη έως Κυριακή και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαϊων. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 16 και 13 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα