Μίλιμπαντ: Προδοσία η “Brexit”

«Προδοσία του εθνικού συμφέροντος» χαρακτήρισε ο ηγέτης των Εργατικών, Ed Miliband, σε ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο του CBI, μια πιθανή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να θέσει τέρμα στις ανάλογες τάσεις που εντείνονται στην βρετανική πολιτική και κοινωνία.

Με αφορμή τις στενές εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Miliband επιχειρηματολόγησε υπέρ της οικονομικού, πολιτικού και στρατηγικού οφέλους που αποκομίζει η Βρετανία από τη συμμετοχή

της.

Επιπλέον, υπενθύμισε στο κοινό τα πολιτικά και ιστορικά θεμέλια της Ε.Ε., αναφέροντας μια προσωπική του ιστορία: «Οι γονείς μου διώχθηκαν από τους ναζί. Κατανόησαν τους λόγους για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε το βραβείο Νόμπελ»

Ως προς διεθνώς ενδιαφέρον θέμα της ομιλίας του, δηλ. μια ενδεχόμενη «Brexit», ο ηγέτης των Εργατικών εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος:

«Πολλοί υπουργοί αυτής της κυβέρνησης λένε ανοιχτά ότι θα ήμασταν καλύτερα εκτός της Ε.Ε και πολλοί από τους παραδοσιακούς μας σύμμαχους στην Ευρώπη θεωρούν ξεκάθαρα ότι η Βρετανία οδεύει προς την έξοδο. Εκείνοι, όπως εγώ, που πιστεύουμε με πάθος ότι η Βρετανία είναι ισχυρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να σιωπούν σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω η χώρα μας να υπνοβατεί προς την έξοδο, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν προδοσία του εθνικού μας συμφέροντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα