Νικήτας: Πετάς την τηλεόραση με τον Στουρνάρα

Με τον… αγαπημένο του Γιάννη Στουρνάρα ασχολήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. Παράλληλα αναφέρθηκε στην τροπολογία για τα φάρμακα, για τους πλειστηριασμούς και για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά

ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε:

Για τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του περί υποφορολόγησης

«Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Την πολιτική του δεν συμπαθώ… Όταν η ζωή αποδεικνύει το ανάποδο… Δεν είναι κακό ένας άνθρωπος, όταν κάνει κάτι, να έχει το θάρρος να πει ότι δεν τα ξέρει όλα. Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας άνθρωπος που είναι καλός οικονομολόγος, στη μακροοικονομία. Δεν ξέρει φορολογικά. Θα μου πεις, Κακλαμάνη, επειδή είσαι γιατρός, καταλαβαίνεις φορολογικά; Όχι, αλλά επειδή κυκλοφορώ έξω, καταλαβαίνω τον κόσμο. Και δεν είναι το πρόβλημα η υστέρηση εσόδων. Είναι τα γενικότερα έσοδα από το φόρο που βάζουν, γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή και δεύτερον, δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει.

Υπενθυμίζω ότι τρεις μέρες πριν, που πήγε ο πρωθυπουργός στη Γερμανία, είπε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που είπε ο κ. Στουρνάρας. Ότι έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ μας. Όταν έχει γίνει αυτό, πώς να πεις τέτοιο πράγμα; Είναι απαράδεκτο… Όταν ο κ. Πρετεντέρης λέει για μειώσεις μισθών και (ο κ. Στουρνάρας) λέει «εγώ να δείτε τι έχω χάσει», με συγχωρείτε πολύ, αλλά εκείνη τη στιγμή πιάνεις την τηλεόραση και την πετάς να σπάσει! Την πετάς από το παράθυρο! Σχήμα λόγου, αλλά…»

Για τον κ. Θεοχάρη και τις δηλώσεις του περί «αριστερού» φόρου ακινήτων

«Ο κ. Θεοχάρης, παιδί του συστήματος ΙΟΒΕ κτλ., στουρνάρειος λογική… Μια φορά που είχε έρθει ο κ. Στουρνάρας στην κοινοβουλευτική ομάδα – γιατί δεν νομίζω ότι υπήρξε δεύτερη – μας είπε ότι δεν ανήκει στο χώρο μας. Ο χώρος ο δικός μας είναι κεντροδεξιά, άρα ο κ. Στουρνάρας είναι σοσιαλιστής. Και αν δεν ήταν, φανταστείτε τι πολιτική θα είχαμε! Αλλά ο κ. Θεοχάρης που είπε ότι οι ανάπηροι, για να έχουν τις ελάχιστες φοροαπαλλαγές, πρέπει να πάνε στα ΚΕΠΑ και να πάρουν χαρτί…»

Για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Συνδικαλιστικά, η τακτική που ακολούθησαν οι συνάδελφοί μου, εκτιμώ ότι μάλλον είναι λάθος. Αν κάνεις απεργία στο πρωινό σου ωράριο για μια εβδομάδα στον ΕΟΠΥΥ, ε, διάολε, κάνεις απεργία για μια εβδομάδα και στα απογευματινά σου ιατρεία! Έχουν δικαίωμα να δουν το μήνα έως 150 ασθενείς και η επίσκεψη για την οποία πληρώνονται και ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε το νούμερο είναι 10 ευρώ μικτά και 5,5 ευρώ καθαρά για κάθε ασθενή. Είναι αστεία χρήματα… Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας πρέπει να γίνουν, αλλά δεν μπορούν να γίνονται κάτω από αυτές τις εντάσεις και το συγκρουσιακό κλίμα. Καμία μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν αυτοί που καλούνται να την υλοποιήσουν είναι απέναντι. Νομίζω, λοιπόν, ότι το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να εκτονωθεί τουλάχιστον λεκτικά η κατάσταση και από Δευτέρα να το ξαναδούμε.»

Για την τροπολογία για τα φάρμακα

«Με τη φιλοσοφία του μέτρου συμφωνώ, αλλά με τρεις προϋποθέσεις, για να μη λοξοδρομήσει. Πρώτη, να παρουσιαστεί πλάνο. Δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει, ότι δεν θα λείψουν φάρμακα από την αγορά. Δεύτερη, ότι το πλάνο έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό που λατρεύει ο κ. Γεωργιάδης, τον κ. Στουρνάρα, για να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Δεν έχω κανένα φίλο βιομήχανο, αλλά θα είναι κρίμα λόγω ανταγωνισμού να κλείσουν οι ελληνικές εταιρείες, να μείνουν 10.000 άνεργοι και να χάσει το κράτος το ΦΠΑ που εισπράττει. Και τρίτη, στην οποία δίνω πολύ μεγάλη σημασία και το υπαινίχθηκε με πολύ σοβαρότητα ο πρόεδρος του ΕΟΦ, είναι η άμεση στελέχωση του ΕΟΦ, γιατί είναι υποστελεχωμένος, με επιστημονικό προσωπικό, για να ελέγχει τα φάρμακα που έρχονται από την Ινδία και το Πακιστάν. Πιστεύω ότι το υπουργείο Υγείας έχει πλάνο που τα διασφαλίζει όλα αυτά. Δεν παρουσιάστηκε, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και σωστά ήρθε τότε η τροπολογία.»

Για τους πλειστηριασμούς

«Από την Τρίτη, μπαίνουμε σε ένα καυτό 15νθήμερο. Την Τρίτη ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και ψηφίζεται το Σάββατο. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πολιτικός. Δηλαδή, για πρώτη φορά μετά την κρίση, ψηφίζεται προϋπολογισμός χωρίς να έχουμε την άδεια και τη σύμφωνη γνώμη – ευτυχώς! – των δανειστών μας. Την τρόικα, τους θεωρώ υπαλλήλους και μόνο αυτό, θα είναι θετικό και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Πέρα από νούμερα και μεγέθη σε τρία-τέσσερα σημεία, τα οποία είναι προβληματικά.

Το δεύτερο θα είναι το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, στο οποίο θα μπει, εκτιμώ, και η διάταξη για τους πλειστηριασμούς και δεν θα έλθει αυτοτελώς. Και είναι το δεύτερο μεγάλο αγκάθι, ενώ το τρίτο και μη σας διαφεύγει, γιατί είναι μεγάλο και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ρήξη με τους δανειστές, είναι ο αριθμός και η απελευθέρωση των απολύσεων και το βέτο, μέχρι στιγμής, του υπουργείου Εργασίας και υπάρχει μεγάλη αντίδραση και σ’ αυτό.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η πρόταση που έχει έρθει από τον συνάδελφό μου, τον κ. Παυλόπουλο, εδώ και τρεις μήνες, είναι η καλύτερη λύση. Ότι η πρώτη κατοικία διασφαλίζεται και προστατεύεται για όλους τους Έλληνες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να νομοθετηθεί και να δοθεί δικαίωμα στην τράπεζα από την οποία έχεις πάρει το δάνειο ότι, αν κρύβεις άλλα περιουσιακά στοιχεία και κρύβεσαι πίσω από τη γενική διάταξη που έγινε για να προστατευθούν οι φτωχοί και είναι διάταξη που πρώτος την έκανε ο Κ. Καραμανλής το Σεπτέμβριο του 2009 και την ανανέωσε η Λ. Κατσέλη, η τράπεζα να έχει το δικαίωμα να σου πάρει όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να διασφαλίζεται μόνο η πρώτη κατοικία.»

Για την υποψηφιότητα Καμίνη και τις δικές του βλέψεις για το Δήμο Αθηναίων

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα και το επαναλαμβάνω (ότι θα είμαι υποψήφιος). Όσο για τον κ. Καμίνη, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και στην ελπίδα και στο να διαχειρίζεται τις ελπίδες του να διαχειρίζεται τη φιλοδοξία του όπως νομίζει. Το να του ευχηθώ καλή επιτυχία, θα ήταν φαρισαϊσμός. Διάβασα, όμως, την απομαγνητοφώνηση συνέντευξής του και δεν τόλμησε να πει ότι έχει κάνει έργο, διότι δεν έχει να μου το δείξει. Είπε ότι έχει βάλει τα θεμέλια αυτά τα 3,5 χρόνια και ότι θέλει να συνεχίσει. Ε, όταν έρθει η ώρα, θα βρούμε και τι θεμέλια έχει βάλει. Από εκεί και πέρα, να σας κάνω μια πρόβλεψη: πέρα από τις υποψηφιότητες για τις οποίες έχει γίνει αναφορά, επειδή, κατά την άποψή μου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το Μάιο να πάμε σε τριπλές εκλογές, θα δείτε ότι θα αποσυρθούν από μόνες τους. Εννοώ και τον κ. Κασιδιάρη και άλλους. Και στα του οίκου μου, σας έχω πει κατ’ επανάληψη ότι εάν υπάρξουν τριπλές εκλογές, ενδεχομένως θα προτιμήσω να προσπαθήσω να επανεκλεγώ στο Κοινοβούλιο. Επομένως, είναι λίγο πρόωρο να λέμε τέτοια πράγματα. Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, ισχύει ό,τι σας έχω πει.»

Keywords
στουρναρας, τηλεοραση, νικητας, βημα fm, μειωση μισθων, βημα, απεργια, εοπυυ, αεπ, ιοβε, κεπα, βουλη, βιωσιμότητα, ΦΠΑ, εοφ, προυπολογισμος, τροικα, λύση, τραπεζες, εκλογες, κασιδιαρης, κακλαμανης, σταση εργασιας, απεργια μετρο, απεργια υπα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, αδεια, αεπ, βημα, βημα fm, γερμανια, γνωμη, εοφ, θαρρος, ινδια, ιοβε, ωρα, αγορα, ανθρωπος, αστεια, βετο, βιωσιμότητα, γινει, γινονται, δανειο, δευτερο, δευτερα, δειτε, δηλωσεις, δοθει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, επιτυχια, ερχονται, ζωη, ισχυει, θετικο, κεπα, κλιμα, λαθος, λύση, μηνες, ομαδα, παιδι, πακισταν, παμε, πρωινο, ρηξη, σαββατο, συζητηση, υπουργειο υγειας, τρια, τριτη, φαρμακα, φορα, ανηκει, απο δευτερα, δικαιωμα, ιδιαιτερα, υπουργειο, μια φορα, τραπεζα, θελω να, θεοχαρης, υγειας
Τυχαία Θέματα