Βέστερβελε: Η αρχιτεκτονική ασφάλειας του κόσμου απειλείται!

Δεν είναι μόνο η Καγκελάριος Angela Merkel που ανησυχεί για τις απειλές της Βορείου Κορέας, αλλά και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle, ο οποίος θεωρεί μάλιστα ότι απειλείται η αρχιτεκτονική ασφαλείας ολόκληρου του κόσμου.

Μιλώντας σήμερα στο Βερολίνο, ο Westerwelle ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις Βρυξέλλες, με

αντικείμενο την πιθανή λήψη κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Β. Κορέας, επιπρόσθετων όσων αποφασίσθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το ηγετικό στέλεχος του FDP κάλεσε ακόμα την Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στην Β. Κορέα ώστε να πάψει τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, αφού, όπως είπε, η Κίνα είναι ο μόνος διεθνής εταίρος της.

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κορεατική χερσόνησος. Είναι επίσης η στρατηγική ασφαλείας της περιοχής και φυσικά του κόσμου συνολικά», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, καταδικάζοντας εκ νέου τις απειλές προληπτικής πυρηνικής επίθεσης που εκτοξεύονται από την βορειοκορεατική κυβέρνηση, αλλά και τις πυρηνικές της δοκιμές.

Η Κίνα από την μεριά της συνέστησε σήμερα, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της, σύνεση και ψυχραιμία, τηρώντας όμως σαφείς αποστάσεις.

«Όλες οι ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω εντάσεις, θα πρέπει να αποφευχθούν», ανέφερε εκείνος.

Και η Κίνα πάντως εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα