Υποτροφίες «Μάργκαρετ Θάτσερ» από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ως φόρο τιμής στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία επεβίωσε τον περασμένο μήνα, το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημιούργησε ένα «Ταμείο Μάργκαρετ Θάτσερ», που θα προσφέρει υποτροφίες σπουδών «μελλοντικούς ηγέτες», κυρίως όσους προέρχονται από φτωχές οικογένειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Ειδικότερα το «Ταμείο Μάργκαρετ Θάτσερ» θα προικιστεί με εκατομμύρια στερλίνες (118 εκατ. ευρώ) και θα τελεί υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Ο σκοπός των υποτροφιών είναι, να επιτρέψει σε νέους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει «παρόλα τα εμπόδια», να φοιτήσουν στο σπουδαίο αυτό αγγλικό πανεπιστήμιο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας διευκρινίζει ότι κάθε χρόνο 10 «υπότροφοι Θάτσερ» θα επιλέγονται από όλο τον κόσμο , ενώ θα επιλέγονται κατά προτίμηση άτομα προερχόμενα από λιγότερα προνομιούχα στρώματα.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία απεβίωσε στις 8 Απριλίου σε ηλικία 87 ετών, είχε σπουδάσει Χημεία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Την θεωρούν μια ιστορική προσωπικότητα και ήθελαν να συνδεθούν μαζί της μ’ ένα τρόπο που θα θυμίζει την κληρονομιά της», εξήγησε ο πρώην σύμβουλος της Θάτσερ, Τσαρλς Πάουελ, ο οποίος έχει αναλάβει να έρθει σε επαφή με χορηγούς, ενώ έλαβε επίσης την υποστήριξη των πρώην υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ και Κοντολίζα Ράις.

Keywords
Τυχαία Θέματα