Ναυάγια

Για «άλλον έναν απίθανο θρίαμβο» της Ελλάδας γράφει ο «Economist» της 15ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανάλυση του περιοδικού και στη βάση πέντε δεικτών, η Ελλάδα έχει τους καλύτερους βαθμούς στην οικονομία ανάμεσα σε 35 χώρες.

Sic transit gloria mundi όμως. Κι έτσι η δόξα του απίθανου θριάμβου παρήλθε ταχύτατα.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, ο οξυδερκής προοδευτικός Τύπος διαπίστωνε

ότι «πέρασε ο προϋπολογισμός διαιώνισης της φτωχοποίησης» («Εφ.Συν.», 18/12).

Ετσι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα παγκοσμίως που πέρασε από τον οικονομικό θρίαμβο στη φτωχοποίηση μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.

Ούτε πυρηνική βόμβα να είχε πέσει!

Αλλά συμβαίνουν αυτά. Στις 14 Δεκεμβρίου, ο Μητσοτάκης μετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την επομένη μάθαμε για «Ευρωπαϊκό χαστούκι στον Μητσοτάκη. Ψήφισμα κόλαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παράνομα push-backs και τη βία κατά των μεταναστών» («Η Αυγή», 15/12).

Την ώρα δηλαδή που κατέρρεε η χώρα προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πλάκωνε στα χαστούκια τον Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής επειδή δεν φέρεται καλά στους μετανάστες.

Πώς να μην καταρρεύσει η έρημη χώρα; Μόνο που η ιστορία είχε και συνέχεια.

Αφενός αποδείχτηκε ότι τελικά δεν υπήρξε κανένα «ψήφισμα κόλαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Μόνο ένα ψήφισμα από τα χιλιάδες αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου νταραβερίζονται διάφοροι πρόθυμοι κουβενταδόροι.

Συνεπώς ο Μητσοτάκης χαστουκίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής μόνο στη φαντασία της «Αυγής».

Αφετέρου διάβασε ο Σαμαράς ότι πλακώνουν τον Μητσοτάκη επειδή πλακώνει τους μετανάστες και πήρε ανάποδες.

Σου λέει ο άνθρωπος «ψεύτες με περικεφαλαία είναι οι λαθρομετανάστες, μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς κι έρχεται ο Μητσοτάκης να τους νομιμοποιήσει; Δεν το δέχομαι!».

Αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα και με συναίσθηση εθνικής ευθύνης καλούμε τον Πρωθυπουργό να τα λάβει υπόψη του.

Εντάξει, γλίτωσε το ευρωπαϊκό χαστούκι. Αλλά τι θα συμβεί αν ο Σαμαράς ρίξει καμία κουτουλιά; Τι θα γράφει τότε η «Αυγή»;

Ασε που άλλοι έχουν άλλες απορίες. «Πότε θα μάθουμε την αλήθεια για το ναυάγιο της Πύλου;» ρωτούν με αγωνία («Εφ.Συν.», 15/12).

Είναι μια έγνοια που όλους μας κατατρώει. Κι όχι μόνο για το ναυάγιο της Πύλου αλλά και των Φιλιατρών και της Καλαμάτας και των Γαργαλιάνων κι όλων των ναυαγίων στην ευρύτερη περιφέρεια του προέδρου Σαμαρά.

Αλλωστε ο έτερος πρόεδρος Κασσελάκης το έχει ξεκαθαρίσει. «Κάθε μέρα που ξυπνάμε επιλέγουμε τι Ελληνες είμαστε» (16/12).

Πολύ σωστά. Μια μέρα ξυπνάς, επιλέγεις «Ελληνας Κάτω Μαϊάμι» κι άντε να σε βρουν μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα