Σκέφτεται να τους αλλάξει!

Αρχίζω με είδηση: στην ΑΕΚ είναι σφόδρα προβληματισμένοι με τους τερματοφύλακες της ομάδας και δεν αποκλείω καθόλου στο τέλος της σεζόν να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές. Πάει να πει αυτό, να τελειώσει η συνεργασία τόσο με τον Στάνκοβιτς όσο και με τον Αθανασιάδη. Ο άνθρωπός μου στα Σπάτα επιμένει πως ο έλληνας «άσος» είναι αυτό που λέμε «τελειωμένος» και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητώ. Αλλωστε, ο Αθανασιάδης μένει μόνιμα πλέον στον πάγκο. Οσον αφορά στον Στάνκοβιτς, είναι ή του ύψους ή του βάθους, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν βγει το συγκεκριμένο

σενάριο, τότε η ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι «ποιοι θα έρθουν»; Θα προκύψει Μπρινιόλι, κάτι που θεωρούν οι περισσότεροι ως βέβαιο; ‘Η θα έχουμε εκπλήξεις;

Πτωτική πορεία

Στους πάγκους επέστρεψε ύστερα από έναν χρόνο ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης. Αυτός είναι ο έβδομος σταθμός στην καριέρα του ισπανού τεχνικού μετά τις Σεβίλλη, Αλ Ραγιάν, Λας Πάλμας, Σαραγόσα, Αλ Γουάντα και φυσικά την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ ήταν εκτός από τον περασμένο Μάρτιο όταν είχε αποχωρήσει από την Αλ Γουάντα ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ρόλο συμβούλου στη διοίκηση της Σέρο Πορτένιο. Πλέον θα είναι ο προπονητής της. Τα αναφέρω αυτά για να θυμίσω πως ναι μεν έκανε θαυμάσια καριέρα ο Μανόλο στην ΑΕΚ, αλλά εδώ και κάποια χρόνια η πορεία του μοιάζει καθοδική.

Παρακαλούν να βρουν τους ληστές

Εκκληση στη διοίκηση της ομάδας έχουν κάνει όλοι οι παίκτες της Αταλάντα. Αιτία οι «ποντικοί»! Πάνω από τη μισή ομάδα των Μπεργκαμάσκι έχει πέσει θύμα διαρρήξεων τον τελευταίο χρόνο. Από τον διάσημο Moυριέλ μέχρι τον αρχηγό Τολόι, τα σπίτια τους έχουν αδειάσει και οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Μπέργκαμο. Από συλλογές Rolex και Patek Philippe μέχρι κοσμήματα και τσάντες αξίας, τα πάντα έχουν γίνει λεία των ληστών την ώρα που οι παίκτες της ιταλικής ομάδας έχουν αγώνες. Οι καταγγελίες στην Αστυνομία έχουν πέσει στο κενό. Ούτε μια σύλληψη δεν έχει γίνει και πλέον η Αταλάντα και το Μπέργκαμο αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από πολλούς ποδοσφαιριστές για την εκεί ασφάλειά τους.

Με νέα ρήτρα

Τσάμπιονς Λιγκ αλλιώς… πρόστιμο. Η συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas δεν περιλαμβάνει μόνο μπόνους, αλλά και «malus» (το αντίθετο του μπόνους). Κάθε χρονιά που η αγγλική ομάδα θα μένει χωρίς εισιτήριο για το Champions League τότε αυτό θα της κοστίζει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα λάβει 10 εκατ. στερλίνες (λίγο πάνω από 11 εκατ. ευρώ) λιγότερες στο πλαίσιο της συμφωνίας ύψους περίπου 105 εκατ. ευρώ τη σεζόν. Πρόκειται, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «The Times», για μια ρήτρα που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος και η οποία αντιπροσωπεύει μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είχε οικονομική τιμωρία μόνο σε περίπτωση που δεν προκρινόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ για δύο συνεχόμενες σεζόν.

Τον «μέτρησε» σωστά ο ΠΑΟΚ;

Τι θυμήθηκα μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Ιγκόρ Τούντορ με τη Λάτσιο; Πως ο άλλοτε κροάτης διεθνής αμυντικός, είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ το 2015 αλλά έμεινε εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν στέριωσε και τα αποτελέσματα ελάχιστα υπήρξαν σύμμαχός του. Αραγε, τον «μέτρησαν» λάθος τον Τούντορ και δεν κατάλαβαν πως θα είχε εξέλιξη στην προπονητική του καριέρα;

Ανεβάζει τον αριθμό των διεθνών

Παρακολουθώ τι συμβαίνει με τις εθνικές ομάδες και τα φιλικά που δίνουν αυτόν τον καιρό οι περισσότερες. Οι Σέρβοι κάλεσαν και τον Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού, οπότε οι Πράσινοι έχουν πλέον εννιά διεθνείς στο ρόστερ τους. Ικανοποιητικός ο αριθμός. Ανεβαίνει το επίπεδο και αυτό όπως και να έχει, μετρά.

Με τη δύναμη της θέλησης

Ο γνωστός, πλέον, φίλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, έδωσε το παρών πρόσφατα στον 15ο Αγώνα Δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα και ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μιας και ο Γιάννης είναι αθλητής του συλλόγου. «Ο νεαρός αθλητής του Δικεφάλου, με τον συνοδό του, Βασίλη Νίκου, συμμετείχε στον αγώνα δρόμου βγάζοντας όλη τη θετική του ενέργεια και την αγάπη του για τον αθλητισμό. Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης εκπροσωπεί επάξια το τμήμα στίβου του ΠΑΟΚ σε μεγάλα event, κάνοντας όλη την οικογένεια του Δικεφάλου περήφανη με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τη χαρά του για το άθλημα. Συγχαρητήρια Γιάννη μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο ΑΣ ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα