The Incredible Adventures of Van Helsing – Thaumaturge DLC

Επιστροφή στα gothic λημέρια της Borgovia με τον "θαυματουργό" μάγο.

Είναι γεγονός πως μέχρι πριν από μερικούς μήνες η NeocoreGames ήταν λίγο έως πολύ άγνωστη στην μεγαλύτερη μερίδα των gamers, καθώς μετά το αξιόλογο King Arthur: The Role-playing Wargame οι επόμενες δουλειές της κινήθηκαν στην μετριότητα. Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την κυκλοφορία του The Incredible Adventures of Van Helsing,

το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο. Η πρόσφατη δημιουργία την ουγγρικής προγραμματιστικής εταιρείας βασίστηκε στην παραδοσιακή -και δοκιμασμένη- Action RPG της σειράς Diablo, παρόλα αυτά οι developers φρόντισαν να δώσουν το δικό τους στίγμα στο φιλόδοξο project τους με την είσοδο αρκετών νέων μηχανισμών στο gameplay.

Μέχρι στιγμής το The Incredible Adventures of Van Helsing έχει αποσπάσει αρκετές θετικές κριτικές και δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα από τα καλύτερα indie games της χρονιάς. Βέβαια το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ελαττώματα, καθώς από την μία πλευρά υπάρχει μόνο μία character class και από την άλλη το end-game περιεχόμενο είναι σχεδόν μηδαμινό. Η NeocoreGames φαίνεται πως σύντομα αντιλήφθηκε τα προβλήματα τα αυτά και γι' αυτό πριν από ένα μήνα περίπου κυκλοφόρησε το Thaumaturge DLC, το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε με το ομώνυμο class. Εμείς από την πλευρά μας επιχειρήσαμε ένα δεύτερο playthrough στον γοτθικό κόσμο του The Incredible Adventures of Van Helsing επιλέγοντας τον Thaumaturge και πλέον ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

O ορισμός του glass cannon ή μήπως όχι;
O Thaumaturge βασίζεται στην χρήση μαγείας και γενικά το οπλοστάσιό του θυμίζει το αντίστοιχο της Sorceress του Diablo II, καθώς τα περισσότερα spells του αντιστοιχούν σε ένα από τα τρία elements (φωτιά, πάγος, κεραυνός). Όσον αφορά το gameplay o Thaumaturge είναι ικανός στο να εξολοθρεύει πολύ γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό από mobs με πανίσχυρα μαγικά, αλλά είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις melee επιθέσεις. Αναπόφευκτα λοιπόν η Katarina, το φάντασμα δηλαδή που σας συντροφεύει στις περιπέτειες σας, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως tank.

Με τα όσα έχουμε αναφέρει ως τώρα για τον Thaumaturge είναι πολύ λογικό να αναρωτηθείτε σε τι πράγμα διαφέρει από τους δεκάδες glass cannon μάγους που έχουμε δει σε ανάλογα Action RPG. Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο που τον διαφοροποιεί είναι ο μηχανισμός του Rage, o οποίος προσαρμόζεται μοναδικά πάνω στις ανάγκες του χαρακτήρα και το δεύτερο είναι το ξεχωριστό skill tree του. Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το The Incredible Adventures of Van Helsing να θυμίσουμε ότι το Rage απεικονίζεται με μία κίτρινη μπάρα στο κάτω μέσο της οθόνης σας, η οποία γεμίζει κάθε φορά που επιτίθεστε ή δέχεστε χτυπήματα από τα mobs.

{youtube}rktST-WbAUk|500|300{/youtube}

Ο Thaumaturge λοιπόν μπορεί να καταναλώσει το Rage για να δυναμώσει τα spells του ή να τους προσδώσει παραπάνω ιδιότητες. Για παράδειγμα τα spells του πάγου δύναται να παγώσουν ή να επηρεάσουν την ταχύτητα των εχθρών σας, ενώ αυτά του κεραυνού είναι ικανά να προκαλέσουν προσωρινή παράλυση. Αυτόματα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι για να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά με τα spells σας θα πρέπει να βρίσκεστε στην...καρδιά της μάχης. Θα λέγαμε ότι ο Thaumaturge αποτελεί έναν high risk-high reward χαρακτήρα και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που τον διαφοροποιεί από τους τυπικούς μάγους που έχουμε δει ως σήμερα σε παρόμοιες δημιουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το skill tree του Thaumaturge περιλαμβάνει μια πληθώρα επιλογών που δεν περιορίζονται στην χρήση των elemental spells. Για παράδειγμα συναντάμε πολλά enchant spells που σας επιτρέπουν να πάρετε υπό τον έλεγχο σας ένα τέρας και να το αναγκάσετε να πολεμήσει τους συμμάχους τους, αλλά και διάφορα teleport spells που σας επιτρέπουν να τηλεμεταφερθείτε σε μία μικρή απόσταση μέσα στο πεδίο της μάχης.

Αξίζει τα λεφτά του;
Tο Thaumaturge DLC κοστίζει 3.99€ και περιλαμβάνει τρεις εξτρά αποστολές για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, ενώ για την ώρα διατίθεται μόνο στο Steam. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα DLC της αγοράς που έχουν στόχο μόνο να ξεζουμίσουν το πορτοφόλι σας, το συγκεκριμένο μπορεί να σας εγγυηθεί 15 ακόμη ώρες gameplay, όσο διαρκεί δηλαδή το The Incredible Adventures of Van Helsing. Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε αυτό το σίγουρο είναι ότι ο Thaumaturge θα σας κερδίσει αμέσως χάρις στο προσεγμένο και ποικίλο skill tree του, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το Rage για να ενδυναμώσει τις επιθέσεις του.

Σε γενικές γραμμές το μόνο μας παράπονο είναι ότι το loot που δίνεται από τα quests δεν έχει προσαρμοστεί στον Thaumaturge, κάτι που σημαίνει ότι θα λάβετε ως ανταμοιβή διάφορα epic items που δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Βέβαια το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η NeocoreGames σχεδίασε από το μηδέν τον Thaumaturge τους τελευταίους μήνες και το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η λεπτομέρεια της...ξέφυγε. Εν κατακλείδι, εάν έχετε ήδη προμηθευτεί την πρόσφατη δημιουργία της ουγγρικής εταιρείας, η αγορά του εν λόγω DLC θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Διαβάστε το review του The Incredible Adventures of Van Helsing από το GameWorld.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα