World of Warcraft: Μειώνονται οι ενεργοί συνδρομητές

Στα 7,7 εκατομμύρια ο τελευταίος αριθμός.

Η αγορά των free-to-play MMO games ολοένα και αυξάνεται και τα τελευταία χρόνια το δημοφιλές MMORPG World of Warcraft που έχει μονίμως τους περισσότερους συνδρομητές παγκοσμίως, αρχίζει να αισθάνεται μία σοβαρή πτώση.

Η Activision

Blizzard ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί συνδρομητές του WoW ανέρχονται για αυτό το καλοκαίρι σε 7,7 εκατομμύρια, αριθμός ο οποίος μπορεί να ακούγεται υψηλός, όμως είναι χαμηλός σε σχέση με τα 12 εκατομμύρια συνδρομητές που διέθετε τον Οκτώβριο του 2010, δύο μήνες πριν από την κυκλοφορία του World of Warcraft: Cataclysm. Η Activision Blizzard ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από την "μαμά-εταιρεία" Vivendi, η οποία την είχε εξαγοράσει το 2008 κι έτσι πιθανότατα η ανακοίνωση των ενεργών συνδρομητών να συνοδευτεί κι από μια σειρά αλλαγής σχεδίων.

{youtube}pJcxZnlWaxQ|500|300{/youtube}

Άλλωστε, στις αρχές Ιουλίου, η Blizzard ανακοίνωσε ότι το World of Warcraft θα διαθέτει σύντομα μικροσυναλλαγές, μοντέλο που ακολουθούν κατά κόρον σχεδόν όλα τα free-to-play games. Το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί αρχικά στην Ασία και αργότερα στην Αμερική. Τα πρώτα αντικείμενα που θα εισαχθούν στο συγκεκριμένο σύστημα θα είναι XP boosters και αξεσουάρ για τα pets σας. Περισσότερα αντικείμενα θα ακολουθήσουν σύντομα.

Διαβάστε το review του τελευταίου expansion της σειράς, με τίτλο World of Warcraft: Mists of Pandaria.

Keywords
Τυχαία Θέματα